Kezdőoldal » Ételek, italok » Alkoholmentes italok » Vettem egy kotyogós kávéfőzőt,...

Vettem egy kotyogós kávéfőzőt, nem főtt le, de viszont a műanyag részek leolvadtak róla, ez mitől lehet?

Figyelt kérdés
2024. febr. 10. 16:04
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Legkisebb rózsán volt, kB ha 1 percet, a kávé le se jött benne, vissza küldte a bolt a gyártónak, csak egy sima olcsó főző.
2024. febr. 13. 13:26
 12/16 anonim ***** válasza:
Kávéfőzőt kellett volna venned.
2024. febr. 15. 05:55
 13/16 anonim válasza:
Talán nagyon megtömted kávéval,vagy kevés vizet tettél bele esetleg eldugult a cső! Gondolom a szűrőket bele tetted mert akkor is eldugulhat! Van egy bizonyos idő mennyi idő alatt kellene lefőnie,2-3 dl víz hamar felfor,szóval 5-6 perc alatt nem fől le,azonnal le kellett volna venni a lángról mert ahogy írtad leolvadnak a műanyagok róla,már nem bakelitet raknak rá mint régen,az hőálló volt! Azoknak üzenem akik csodálkoznak,hogy van rajta műanyag,azok keressenek rá kávéfőző címre és ott látnak több kávéfőzőt,na úgy néznek ki ha eddig nem láttak csak a presszóban eléjük tették a kész kávét!😀✌️
2024. febr. 15. 06:02
 14/16 anonim ***** válasza:

13. Megfogadom a tanácsodat. Bár van Bialetti főzőm, sőt magyar hasonmás is. Sőt képzeld el, autópressz kávéfőzőnk is volt. Abból is kétféle. Elektromos, meg tűzhelyre való is. Az néha felrobbant. Mostanában 20 báros pumpás főzőt használok, de tudom milyenek léteznek.

Most csalódást okoztam? Sajnálom. Ha a nyele le tud olvadni, akkor az valami hamis kínai főző hamis másolata lehet.

A bakelit a múlt, de vannak helyette jobbak.

Az eddig említettek mellett el tudom képzelni, hogy a láng szélesebb volt, mint a főző alja, és elég nagy hő érte az alkalmatlan alapanyagból készült nyelet.

2024. febr. 15. 06:45
 15/16 muki179 válasza:
Biztonsági golyós szelep az oldalán ?
2024. febr. 16. 14:51
 16/16 anonim ***** válasza:
Nyilvánvalóan rosszul használtad. Olynan helyen érte a hő, ahol nem szabadott volna. A nyél az oldalán van, a fölső egységen. A kotyogós alját kell melegíteni, nem az oldalát. Ha ez a te tűzhelyeden alapból nem kivitelezhető, akkor a megfelelő lángelosztót vagy vaslapot kell használni hozzá.
okt. 15. 14:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!