Kezdőoldal » Ételek, italok » Alkoholmentes italok » Miért ihatatlanul keserű a...

Miért ihatatlanul keserű a kotyogós kávé?

Figyelt kérdés
Most csak kotyogóst tudtam itthon csinálni (más családtag azt szereti) és nekem nagyon keserű lett. Előre felforraltam a vizet hozzá, hogy a kávé ne égjen meg, és nem tömtem túl a kávét se benne. Lehet a készülék rossz? Elég erősen rácsavartam de mintha szivárgott volna a víz. Illetve normális ha némi kávézacc van a lefőtt kávéban?
2023. máj. 3. 17:02
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Zaccnak nem kene ott nagyon lennie. Ki volt rendesen takarítva?
2023. máj. 3. 17:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 A kérdező kommentje:
Én ha használom mindig kitakarítom, családtag sajnos nem foglalkozik vele.
2023. máj. 3. 17:12
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
A kávé fajtája is sokat számít. Én Omnia Classicot iszok itthon, már több ismerősöm is panaszkodott, hogy nagyon erős, vagy, hogy nagyon keserű.
2023. máj. 3. 17:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim válasza:
84%
Mert nem teszel bele cukrot, vagy túl sűrű, kevés a víz, vagy koszos a belseje, régi zaccal?
2023. máj. 3. 17:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
ha zacc van a lefőtt kávéban, túl finomra daráltat használsz.
2023. máj. 3. 18:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 A kérdező kommentje:
Lavazza őrölt kávét használok.
2023. máj. 3. 22:25
 7/11 anonim ***** válasza:
58%
Tudtommal nem kell nem szokás forralt vizet tenni a kotyogos kávé főző aljába hanem sima hideg csapvizet.
2023. máj. 4. 06:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:
73%

Hidegvizet kell bele tenni, nem meleget, bár nem attól lett keserű.

A nagyon finomra őrőlt szemcsék, ha átférnek a szűrő lukain, bele kerülhetnek a kávéba, van jelentősége a szemcsék méretének.

A legfontosabb, hogy a kávéfőzőt karban is kell tartani, q rendszeres tisztítás alap, de a használattól idővel vízkő is lerakódhat, az már okozhat kellemetlen ízhatást is, de ha a szűrő eltömődik "felrobbanhat" a kávéfőző.

Az oldalán szivárgó víz arra utal, hogy a tömítés elhaszálódott, cserélni kellene, és ha az elhasználódás vulkanizálódással párosult, az szintén előidézhet kellemetlen ízhatást.

2023. máj. 4. 07:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim ***** válasza:
81%
Vannak elektromos kávéfőzők is. Vizet töltesz bele, a kávé tárolót megtöltöd kávéval és kész. Van amelyikhez papír szűrő kell, az elvileg jobban megszüri. Csak óvatosan.
2023. máj. 4. 15:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 Phoney ***** válasza:
55%

Ha minden más rendben van, akkor minél kisebb lángon kell főzni vele (amikor megindul, le kell venni, hogy lassan jöjjön le), és nem kell megvárni, amíg kifújja a végét. Így lágyabb és kevésbé keserű kávét főz, mintha csak kifújná nyélgázon.


Mondjuk léteznek drágább kotyogósok, amik ezt valamennyire szabályozzák maguknak, de az olcsóbbak nem.


(A kotyogóst egyébként szokták meleg vízzel tölteni abból az egy okból, hogy a kávé kevesebb ideig ázzon a nedvességben, mielőtt megindulna a főzés. A hideg víznek nincsen semmiféle előnye.)

2023. máj. 5. 12:31
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!