Miért ihatatlanul keserű a kotyogós kávé?
Hidegvizet kell bele tenni, nem meleget, bár nem attól lett keserű.
A nagyon finomra őrőlt szemcsék, ha átférnek a szűrő lukain, bele kerülhetnek a kávéba, van jelentősége a szemcsék méretének.
A legfontosabb, hogy a kávéfőzőt karban is kell tartani, q rendszeres tisztítás alap, de a használattól idővel vízkő is lerakódhat, az már okozhat kellemetlen ízhatást is, de ha a szűrő eltömődik "felrobbanhat" a kávéfőző.
Az oldalán szivárgó víz arra utal, hogy a tömítés elhaszálódott, cserélni kellene, és ha az elhasználódás vulkanizálódással párosult, az szintén előidézhet kellemetlen ízhatást.
Ha minden más rendben van, akkor minél kisebb lángon kell főzni vele (amikor megindul, le kell venni, hogy lassan jöjjön le), és nem kell megvárni, amíg kifújja a végét. Így lágyabb és kevésbé keserű kávét főz, mintha csak kifújná nyélgázon.
Mondjuk léteznek drágább kotyogósok, amik ezt valamennyire szabályozzák maguknak, de az olcsóbbak nem.
(A kotyogóst egyébként szokták meleg vízzel tölteni abból az egy okból, hogy a kávé kevesebb ideig ázzon a nedvességben, mielőtt megindulna a főzés. A hideg víznek nincsen semmiféle előnye.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!