Megvennétek az ásványvízeket +50 forintért ezentúl?
vissza lehet vinni az automatába, visszaadják a pénzt
amúgy nem iszok palackozott ásványvizet, mert itt teljesen jó a csapvíz
Ha ásványvizet akarok inni, akkor úgy is megveszem, ha simán csak 50 forinttal drágább lesz (ami a mai inflációs helyzetben simán megtörténhet egyik napról a másikra).
A mostani "emelésnél" meg vissza is kapom a pluszt, ha visszaviszem a flakont, tehát nem kérdés.
Amúgy is szelektív kukába hordtam az ilyesmit, szóval az sem vág oda, ha kerülgetni kell itthon egy ideig.
Volt olyan is az " átkosban", hogy a legtöbb üveges terméknek az árához hozzátették az üveg árát, aztán vissza lehetett váltani az üveget.Gyűjtöttük otthon az üvegeket, majd hó végén egyben visszaváltottuk egyben.
Betétdíjnak hívták.
"Betétdíjnak hívták"
Most is annak hívják nem?
Visszajött a határkerítés, a háború, a hiánygazdálkodás, szénszszünet, a papírzacskó,
miért ne jönne vissza a betétdíj? :)
De a kérdésre válaszolva: én még életemben egyetlen forintot sem adtam ki palackos vízre, ha ingyen adnák, akkor sem cipelnék vizet a boltból.
Bőven átnyúlt az erre a rendszerre is, sőt ma is van úgy tudom. Egyes hálózatokban nincs. Vagy lehet, hogy már sehol? De nem 90 után szűnt meg.
PET-re nem volt, az igaz.
A környezetvédelem egyébként duma. Ha az lenne a fontos, akkor az üveg használatát követelnék meg és annak újrahasznosítását. De pl. a környékünkön szelektív kuka sincs az üvegeknek (boltoknál egyes helyeken látok).
Arra alapoznak, hogy sokan nem fogják visszavinni, inkább benyelik az ötvenest.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!