Pénztárcabarát és jó minőségű szóda / ásványvíz itthon? Melyik a legjobb megoldás?
Szénsavmentes vizet a csapból iszunk, de a szénsavas vizet is kifejezetten szeretem, viszont:
1) borzalmasan zavar a pet palack szeméttermelés
2) kifejezetten gazdaságtalan megoldás zsugorokban cipelni a vizet
Van olyan megoldás, ahol (mondjuk) 50 ft körül kijön egy liter (jó minőségű) szénsavas víz?
– Ha pet palackban veszem, akkor (márkától függően) 100-150 forint / liter.
– A szódakészítő gép fancy megoldás, de nagyon gyér szódát készít (amit próbáltam), és viszonylag drága + helyet foglal.
– Ha házhoz szállíttatok "szikvizet" (szódát) akkor is min. 100-120 forint / liter.
– Én azt gondoltam a retro szódáspalackkal sima ügy, de nem! Az egyszeri palackvásárlás után is a legolcsóbb patronnal 130 forint / liter. Van bármilyen más ötlet?
Köszönöm!
Nincs! Meg kell venni a patront, vagy marad az ásványvíz.
A 130/patron az jó ár szerintem...
" A szódakészítő gép fancy megoldás, de nagyon gyér szódát készít (amit próbáltam), és viszonylag drága + helyet foglal."
Hát nekem sima ócó sodastream van, elég erpset csinál. Pont olyat mint a bolti ásványvíz, de még erősebbet is, ha többet nyomok bele.
Kb. 60 liter egy patron, ami 5 euróba kerül (de vannak akik élelmiszeripari palackból töltögetik valahogy patronokat, ilyentől vettem egy félig töltött palackot a hegesztőmhöz).
De ha a bolti árral számolok, akkoris ez 33 forint/liter, amihez jön még a liter csapvíz ára.
Illetve a sodastream kevesebb helyet foglal, mint a 6 üveg ásványvíz, amit a feleség mindig beraktároz.
"és max 150 méterre van a szodás."
És az istállószag érezhető még nálad?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!