Hány gr pörkölt, őrölt kávé kell hány ml vízhez?
A kávét "üresen" nem szeretem, és még sosem csináltam (csak kapszulásat), ezért fogalmam sincs semmiről se. Csakis a cappuccinot szeretem, de azt nagyon.
A kapszulás cappuccino drágának bizonyult, ezért vettem a kapszulás géphez egy újratölthető kapszulát, amibe darált kávét lehet tenni.
Az őrölt kávé amit vettem: "COSTA COFFEE The Bright Blend 200g Darált kávé"
A kérdésem az az lenne, hogy ebből hány grammot rakjak a kapszulába, és mennyi vizet adjak hozzá?<--amire még kb 150ml felhabosított tejet ráöntve cappuccinót kapjak? (Hogy valami starbucks,cefe frei) közelítő ízélményt kapjak? De ha ez lehetetlen, akkor elég ha "csak" a kapszulás cappuccinók ízélményét visszatudom kapni kb 5x olcsóbban.
Előre is köszönöm a válaszokat
Mi az a kapszulás capuccino?
A capuccino espressoból van, espresso kapszulák meg már 70 forinttól vannak.
5: a Nespresso-nál is be tudod állítani, hogy milyen kávét akarsz.... Attól függően adagolja hozzá a vizet. Szabad a választás...
Amilyen hosszúságú kávét szeretsz, annyi vizet használsz hozzá.
A 20 ml az a ristretto.
40-60 ml egy presszó kávé.
A tökéletes Capuccinohoz 18g kávéból főzünk 30-32g-ot aminek 25-30 másodperc alatt kell átfolynia a filteren és 170-175g habosított tejet adunk hozzá.
Azért írtam mindent grammban, mert ha mérleget használsz egyszerűbb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!