Hogyan lehet a kávéból (őrölt, pörkölt) kioldani a koffeint?
Kedves Kérdező!
Házi körülmények között az pörkölt, őrölt kávéból a koffeint főzéssel lehet legegyszerűbben kioldani. A forró víz a koffeinen kívül persze mindenféle más anyagot is kiold az őrleményből (pl. íz- zamatanyagokat, savakat, zsírokat, ezt-azt) de evvel a jellegzetes ízű, forró, vizes keverékkel együtt lehet élni. Többen állítják, hogy emberi fogyasztásra alkalmas! A folyamat szakszerű elvégzésére hőforrásra és egy ún. kávéfőzőre van szükség. (Akinek csupán a keserű léből a koffeinre lenne szüksége, az biztosan meg tudja tanulni a nemkívánatos anyagok kiköpdösését, kiszűrését némi gyakorlással.) Sőt, képzeld, többek még ezen a mezei együtt élésen túlléptek, és meglepő módon megtanulták élvezni is ennek a jellegzetes ízvilágú főzetnek a rendszeres bevitelét, kívánva és rajongva emlegetik ezt a levet!!! Az emberiség ezen alfaját spec. nevükön kávéivóknak hívjuk -hogy mik vannak, mi? Némelyek pénzt adnak a kávéért, hogy rendszeresen a fent említett főzet közelébe jussanak -aszongyák, már az illata is vonzó-, majd kultúrájukra jellemző ceremóniák közepette egyedül v. társaságban elfogyasszák azt -jó, tudom, ez kicsit betegesnek tűnik első megfigyelésre, de képzeld, ezen a bolygón ez így megy. A ceremóniák alatt ne valami ósdi hókuszpókuszt érts, ááá, nem. Ízesítik, keverik mindenféle tehén- vagy répaszármazékokkal, és van aki a keserű lé rendszeres elfogyasztásának céljából még egy "kávéház" nevű szentélybe is eljár... hihetetlen, milyen mértékben képes egy kis égett bogyópor az emberi viselkedést befolyásolni.
Üdv R.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!