A hosszú kávé miért nem olyan elterjedt?
Nem tudom melyik hosszú kávéra gondol a kérdező.
Arra a barna valamire amit az ametikai filmekben mutogatnak, útszéli kajáldákban, bárban és a pincérnő ajánlgatja? Mert az csak egy lötty, minimális koffeinnel, és aromával, ezért iszák bögre számra különféle ételekhez.
Hány gramm kávé őrleményt főzöl le 2.5-3.5 dl vízzel? Mert ha 20 gramm alatt, azt nevezheted éppen "hosszú kávénak" attól az még felvizezett kávé ízű valami marad.
A "hosszú kávé" 1:1 arányban eszpresszó és víz , itt hozzáfőznek 1.2 dl forró vizet és kész.
Az "americano" majdnem ugyanaz különbség, itt egyszerűen hozzáöntenek 1.7 dl forró vizet.
Bármilyen géppel elkészítheted karos, vagy automata kávéfőző. Végeredmény mindig egy valamivel hígabb kávé lesz.(ettől még élvezhető , mer nem nagy mértékű a hígítás)
Olyan ez mint a tea főzés, számtalan módja van. Amikor sorkatona voltam leggyakrabban ezt akarták velünk itatni: 100 L víz, 5 doboz teafű, 20 pár barna zokni, pár kiló cukor, és kész is 500 adag valami. Színre hasonlít a teához, ízre nagyon nem. :) Szerencsére nem én voltam a kóstoló, amikor ilyet kaptunk kiöntöttem ,ha hagyományosat főztek megittam .
24. vagyok
Leírtam a véleményemet, utolsó komment részemről erre a kérdésre.
Huszonötös , 25-ös:)
Nyilván nem úgy értettem ,hogy ha azt issza akkor az jótékonya a hajnak és a fejbőrnek. :)
Arra gondoltam, hogy azt a" kávé főzetet" ami abból a keverékből (6 gramm őrlemény/300 ml víz) samponként is használható szerintem.:) Divatosak most a koffeines dolgok, tudod hajmosás.:) Azt nem tudom, hogy hasznosak-e az én hajam lecsúszott arcszőrzetnek.
Azt is írtam ""De ha ízlik, és jó neked igyad bajod biztos nem lesz tőle.""
Azt írja a kérdező hogy, a "Munkahelyemen sincs kávéfőző "nem gond otthon le kell főzni néhány litert, és műanyag palackba vele.(mikro csak van, ha nincs az már majdnem vis maior, megette a fene, valahol csak van a közelben) :) :):)
A folyadék nagyon fontos a hidratáltság szempontjából, abból a "főzetből" meg szerintem bőven lehet lőtyölni. Vese szerintem még örülni is fog neki.
19. meg szerintem jól írta a kotyogóssal (olaszoknál is van egy a konyhában a multi gép mellett)lehet olyan kávét főzni, hogy az alvás csak "hiú ábránd" legyen legalább 24 órára :)
Ráadásul duplán át lehet főzni , azt viszont már nem tanácsolom senkinek.
Érdekes, akár problémás dolgok is bekövetkezhetnek.
Jó éjszakét ,kellemes pihenést mindenkinek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!