Kezdőoldal » Ételek, italok » Alkoholmentes italok » A hosszú kávé miért nem olyan...

A hosszú kávé miért nem olyan elterjedt?

Figyelt kérdés
Rajtam kívül senkit sem láttam, hogy ilyet fogyasztana. Akárkit kínáltam vele, nem ízlett neki. Munkahelyemen sincs kávéfőző, ami efélét készítene, mindig termoszban kell behordanom. Egyáltalán van itt valaki aki szereti?

2022. nov. 26. 23:15
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom melyik hosszú kávéra gondol a kérdező.

Arra a barna valamire amit az ametikai filmekben mutogatnak, útszéli kajáldákban, bárban és a pincérnő ajánlgatja? Mert az csak egy lötty, minimális koffeinnel, és aromával, ezért iszák bögre számra különféle ételekhez.

Hány gramm kávé őrleményt főzöl le 2.5-3.5 dl vízzel? Mert ha 20 gramm alatt, azt nevezheted éppen "hosszú kávénak" attól az még felvizezett kávé ízű valami marad.

A "hosszú kávé" 1:1 arányban eszpresszó és víz , itt hozzáfőznek 1.2 dl forró vizet és kész.

Az "americano" majdnem ugyanaz különbség, itt egyszerűen hozzáöntenek 1.7 dl forró vizet.

Bármilyen géppel elkészítheted karos, vagy automata kávéfőző. Végeredmény mindig egy valamivel hígabb kávé lesz.(ettől még élvezhető , mer nem nagy mértékű a hígítás)

Olyan ez mint a tea főzés, számtalan módja van. Amikor sorkatona voltam leggyakrabban ezt akarták velünk itatni: 100 L víz, 5 doboz teafű, 20 pár barna zokni, pár kiló cukor, és kész is 500 adag valami. Színre hasonlít a teához, ízre nagyon nem. :) Szerencsére nem én voltam a kóstoló, amikor ilyet kaptunk kiöntöttem ,ha hagyományosat főztek megittam .

2022. nov. 27. 16:49
 22/34 anonim ***** válasza:
83%
Nekem bármilyen hosszú kávé belefér, pl. reggel kb. fél liter híg french press (1-1,5 adagból), délután egy espresso, vagy instant.
2022. nov. 27. 17:13
 23/34 A kérdező kommentje:
21-es: Arra gondolok amit amerikában is isznak. 6 gramm őrölt kávét használok egy bögre kávé (300 ml) elkészítéséhez. Egyébként azt írják ez erősebb, mint egy eszpresszó: "Studies show that a standard 2oz shot of espresso will contain around 80mg of caffeine, whereas a 12oz cup of drip coffee will contain about 120mg."
2022. nov. 27. 17:26
 24/34 anonim ***** válasza:
83%
6 gramm 3 dl vízzel. Az biztos jó erős. De ha ízlik, és jó neked igyad bajod biztos nem lesz tőle. Koffein van bene valamennyi, az meg jó a hajnak azt mondják. Akár samponnak is lehet használni.
2022. nov. 27. 18:18
 25/34 anonim ***** válasza:
50%
#24 Semmivel nincs benne kevesebb koffein a több víztől, nyilván nem egy csészényit iszik az ember. A hajhoz meg semmi köze annak amit megiszol.
2022. nov. 27. 18:24
 26/34 anonim ***** válasza:
50%
Mindig ezt iszom és mindenhol lehet is kapni. A legtöbb kávéfőzőn tetszőlegesen állítható a vízmennyiség
2022. nov. 27. 19:20
 27/34 anonim ***** válasza:
28%

24. vagyok

Leírtam a véleményemet, utolsó komment részemről erre a kérdésre.

Huszonötös , 25-ös:)

Nyilván nem úgy értettem ,hogy ha azt issza akkor az jótékonya a hajnak és a fejbőrnek. :)

Arra gondoltam, hogy azt a" kávé főzetet" ami abból a keverékből (6 gramm őrlemény/300 ml víz) samponként is használható szerintem.:) Divatosak most a koffeines dolgok, tudod hajmosás.:) Azt nem tudom, hogy hasznosak-e az én hajam lecsúszott arcszőrzetnek.

Azt is írtam ""De ha ízlik, és jó neked igyad bajod biztos nem lesz tőle.""

Azt írja a kérdező hogy, a "Munkahelyemen sincs kávéfőző "nem gond otthon le kell főzni néhány litert, és műanyag palackba vele.(mikro csak van, ha nincs az már majdnem vis maior, megette a fene, valahol csak van a közelben) :) :):)

A folyadék nagyon fontos a hidratáltság szempontjából, abból a "főzetből" meg szerintem bőven lehet lőtyölni. Vese szerintem még örülni is fog neki.

19. meg szerintem jól írta a kotyogóssal (olaszoknál is van egy a konyhában a multi gép mellett)lehet olyan kávét főzni, hogy az alvás csak "hiú ábránd" legyen legalább 24 órára :)

Ráadásul duplán át lehet főzni , azt viszont már nem tanácsolom senkinek.

Érdekes, akár problémás dolgok is bekövetkezhetnek.

Jó éjszakét ,kellemes pihenést mindenkinek.

2022. nov. 28. 00:05
 28/34 anonim ***** válasza:
19%
#27 Az más (ha a fejedre öntöd), bár én a sampon esetén is kételkedek a koffein jótékony hatásában. Amúgy aki bort iszik, tudtommal az erősen vizezett (vagy szódázott) változattól sem feltétlenül idegenkedik...
2022. nov. 28. 07:32
 29/34 anonim ***** válasza:
19%
a lungo tényleg 2 deci presszó kávé egy fogyasztásra? kik azok akik ezt tolják?
2022. nov. 29. 21:47
 30/34 anonim ***** válasza:
48%
Dehogyis. Összevissza zagyvál itt a fél banda.
2022. nov. 29. 22:06
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!