A hosszú kávé miért nem olyan elterjedt?
"Öntesz vizet a presszóhoz oszt jónapot."
Van a családban egy presszógép, azzal már kísérleteztem, de nekem túlságosan intenzív volt. Még úgyis, hogy teliöntöttem vízzel, és minimális kávét tettem bele. Gondolom a nagyobb nyomás miatt, így maradtam a filteresnél.
"És a latte hogy jön ide."
Csak úgy beírtam, mert már nem tudtam mást megadni kulcsszónak :D
"Ja és nem szeretjük. Amerika majmolós."
Úgy tudom Németországban, és Finnországban is elterjedt.
Nekem nagyon nem ízlett. Egyszer ittam, aki kínálta az is felöntötte a kávét forró vízzel, és mondta mennyire jó. Borzasztó íze volt.
De ha neked ízlik semmi gond. Amerikaiaknak is ízlik, nem tudom milyenen géppel vagy módszerrel csinálják, hogy az íz, aroma is megmaradjon.
Valahogy így? :)
https://www.youtube.com/watch?v=kqbw6bVB01I
Találtam elkészítési módszert kishazánkból : Alsó sorok :)
""""Az americano eredete a II. világháborúra vezethető vissza, amikor az Olaszországban állomásozó amerikai katonák kérték meg a helyieket, hogy a számukra túl keserű eszpresszót vízzel hígítsák nekik. Ennek az italnak az elkészítésénél egy eszpresszót 2-3-szoros vízzel öntenek fel. Persze a víz mennyisége növelhető, de minél több vizet öntünk a kávéhoz, annál kevésbé lesz érezhető az aromája. Az americano pontos receptje helyenként eltérő lehet."""""""
"""""Koffeintartalmukat tekintve a hosszú kávé és az americano erejét a belerakott eszpresszókkal lehet növelni, a filter kávéknál viszont az áztatási idő hosszától is függ, mennyi koffein tud kioldódni az italba. Általában elmondhatjuk, hogy egy filter kávé nagyobb koffeintartalmú lesz, mint egy hosszú kávé vagy americano.""""""
"""""H. Tibort kérdeztük, aki a több, mint 160 éve működő budapesti Ge*be*ud Café vezető baristája dupla presszóval készíti ezt az italt, amit aztán 75 C-fokos forró vízzel hígít fel. Ő az 1:2 arányt tartja, miszerint 34 g presszóhoz 68 g tisztított vizet ad.""""""
Jó kávézást!!!!! :)
Így van, ahogy a 4-es írja, a hosszú kávé és az amerikai kávé nem ugyanaz.
A mi gépünk 2 féle kávét főz, espressot és hosszút - utóbbi kb. 2-szer annyi vízzel készül, mint a presso, de még belefér egy átlagos kávéscsészébe.
És finom, aromás, csak nem olyan erős, mint a presso. De ennek nincs köze az amerikai-féle nagyon hosszú, vizes kávéhoz, ami nekem is kb. az ihatatlan kategória.
8 nem feltétlen.
Pl én hosszút is szoktam inni, a rövid eszpresszó nem valami sok és nincs annyi élvezeti értéke, ráadásul drága is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!