A hosszú kávé miért nem olyan elterjedt?
Ez talán segít eloszlatni a fogalomzavarokat:
lungo = kb. 2dl eszpresszó
americano = eszpresszó + sok víz
A filteres kávé az az, amikor durvára őrlik a kávét és egy papír szűrőn keresztül kivonatolják. De ennek is van gépesített változata.
https://www.youtube.com/watch?v=2Sela-8BF9Q
Ami az amcsi filmekben szokott lenni az útszéli bisztrókban, az ilyenfajta főzővel készül, mint ami a képeken is van és ezt nevezik simán csak "hosszú kávénak":
Ez körülbelül a kotyogós kávé színvonalának felel meg, csak nagyobb mennyiséget főz le.
Aztán van az, ami a kávézókban van (továbbra is USA), hogy rendes eszpresszó készül, de nyomnak mellé vízet. Ez az Americano. Itt az a különbség, hogy nem addig csapolnak, ameddig be nem telik a pohár, hanem lefőznek egy eszpresszót és közben vagy utána engednek hozzá forró vízet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!