Kezdőoldal » Ételek, italok » Alkoholmentes italok » A hosszú kávé miért nem olyan...

A hosszú kávé miért nem olyan elterjedt?

Figyelt kérdés
Rajtam kívül senkit sem láttam, hogy ilyet fogyasztana. Akárkit kínáltam vele, nem ízlett neki. Munkahelyemen sincs kávéfőző, ami efélét készítene, mindig termoszban kell behordanom. Egyáltalán van itt valaki aki szereti?

2022. nov. 26. 23:15
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
50%
Én szeretem, minden reggel azt iszok. De nem ugyanaz, mint az amerikai kávé, nem tudom, miért keverik sokan össze.
2022. nov. 27. 11:44
 12/34 A kérdező kommentje:
Elnézést kérek mindenkitől, úgy néz ki én eddig fogalomzavarban éltem. Azt hittem, hogy a hosszú kávé = filteres kávéfőzővel készült 2.5-3.5 dl mennyiségű kávé, amit többnyire amerikában fogyasztanak. Én arra gondoltam amikor feltettem a kérdést.
2022. nov. 27. 11:54
 13/34 anonim ***** válasza:
60%

Ez talán segít eloszlatni a fogalomzavarokat:

[link]

lungo = kb. 2dl eszpresszó

americano = eszpresszó + sok víz

2022. nov. 27. 11:59
 14/34 anonim ***** válasza:
44%
Na jó, azt írja a hosszú egy nagy adag presszó és csak én nyomok neki pirosat...
2022. nov. 27. 12:08
 15/34 A kérdező kommentje:
14-es: Köszönöm. Ezek közül egyik sem az amit én szoktam inni, mert filteres géppel főzöm, nem eszpresszót higítok fel.
2022. nov. 27. 12:12
 16/34 anonim ***** válasza:
50%
Megnéznék egy vaktesztet, ahol két ugyanolyan híg kávét kell megkülönböztetni, az egyik sok vízzel lefőzött, a másik utólag forró vízzel hígított.
2022. nov. 27. 12:17
 17/34 anonim ***** válasza:
43%
Elég csak megkóstolnod, és rájössz, hogy teljesen más ízű a kettő.
2022. nov. 27. 12:42
 18/34 anonim ***** válasza:
81%

A filteres kávé az az, amikor durvára őrlik a kávét és egy papír szűrőn keresztül kivonatolják. De ennek is van gépesített változata.

https://www.youtube.com/watch?v=2Sela-8BF9Q

Ami az amcsi filmekben szokott lenni az útszéli bisztrókban, az ilyenfajta főzővel készül, mint ami a képeken is van és ezt nevezik simán csak "hosszú kávénak":

[link]

Ez körülbelül a kotyogós kávé színvonalának felel meg, csak nagyobb mennyiséget főz le.

Aztán van az, ami a kávézókban van (továbbra is USA), hogy rendes eszpresszó készül, de nyomnak mellé vízet. Ez az Americano. Itt az a különbség, hogy nem addig csapolnak, ameddig be nem telik a pohár, hanem lefőznek egy eszpresszót és közben vagy utána engednek hozzá forró vízet.

https://www.youtube.com/watch?v=Kkl4sO2l45w&t=4m48s

2022. nov. 27. 16:12
 19/34 anonim ***** válasza:
22%
Ez is bamme... kotyogósban magas nyomású gőz van, teeee, nem hallottál még olyat hogy valakinek az egész konyháját beterítette egy felrobbanó kotyogós? A szűrős lfszban meg átfolyik a forróvíz a kávén, köze nincs hozzá erősségben, nem véletlenül vedelik vödörszámra. Egy jó bögre kotyogós után a homlokod tetején van a szemöldököd...
2022. nov. 27. 16:20
 20/34 anonim ***** válasza:
22%
...estig.
2022. nov. 27. 16:23
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!