Mi A neve annak a furának amire régen kicserélték a kávéfőzőben a tölcsért hol lehet beszerezni és tényleg jobb lesz attól a kávé?
24 Annak nincs értelme ha veszek egy olyan kotyogós helyett egy másikat amiben ez szintén nincs benne.
25 Ezt nevezik nem hasznos válasznak. Amikor a válaszolónak fogalma sincs mi a kérdés s random belinkel valamit amiben a válasz nincs benne. Ráaádsul te magad is beismerted hogy szinte az összes alkatrészt vagyis nem mindet.
"Ráadásul te magad is beismerted hogy szinte az összes alkatrészt vagyis nem mindet."
Azért olyan sok minden már nem hiányzik, pl. csak a porcelánosnak az alsó víztartója. De a leírásod alapján az sem a keresett alkatrész.
Sok minden valóban nem hiányzik csak pl. az amit kérdeztem.
De ha olyan válaszol aki tudja a választ akkor válasz is lesz. Mármint igazi válasz.
Én tudom, - legalábbis úgy gondolom - hogy miről beszélsz, de a nevét nem tudom, leginkább dupla csövű tölcsérnek mondanám.
Gyakorlatilag egy tölcsérből ment lefelé egy szár, az belecsatlakozott egy pici henger alakú, zárt tartályba, amiből kijött a lefelé menő cső mellett egy felfelé menő cső.
A lényege, hogy a lefőtt kávé nem kijön a kiöntőrészbe, hanem visszafolyik a víztartályba és még egyszer átmegy a kávén.
Nekünk is volt ilyen.
Visszagondolva, anno rengeteget gondolkoztam rajta, hogy honnan tudja a folyadék, hogy csak 2x kell átmenni a kávéporon és nem folyamatosan csurog vissza a tartályba.
Nem fogsz már ilyet kapni - legfeljebb valami ószeresnél véletlenül - mert gyakorlati értelme nem sok volt, a második menetben már a kilúgozott zaccon ment keresztül, ami sokat nem emelt az élvezeti értékén és a kotyogó elsőre is jó kávét főz.
Ha neked attól erősebb kell, akkor tegyél bele kevesebb vizet!
Nem.
A tölcsérhez van ugye a normál szár, ami megy belőle lefelé a tartályba, ennek a végén van egy kis zárt, kb 2 cm átmérőjű, henger alakú kis zárt valami (tartály?) és ebből a tartályból jön ki egy ugyanolyan cső, mint a másik, csak rövidebb.
Sehol nem találtam róla képet a neten, de talán az enyém még megvan, akkor lefotózom. Csak ehhez át kell néznem millió kacatos dobozt, pincétől padlásig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!