Kezdőoldal » Ételek, italok » Alkoholmentes italok » A laktózmentes tej ma Magyaror...

A laktózmentes tej ma Magyarországon alap. Még a benzinkutakon is. Máshol miért nem?

Figyelt kérdés
Pl. az USA-ban sincs kb. sehol, még a komolyabb kávézókban sem. Csak zabtej meg mandulatej, esetleg kokusztej vagy szójatej. De én a tejet szeretem, csak a laktózt nem birom, ez mégis sok országban lehetetlen küldetés kb. Miért nincs sok helyen? És minek köszönhető, hogy ez Mo-on szerencsére ma már alapvetőnek számít?

2022. szept. 17. 21:54
1 2 3
 21/27 A kérdező kommentje:

A másik fele is érdekelne a kérdésnek:

Hogy ha alig van olyan ország, ahol szokásban lenne a laktózmentes tej, Mo-on hogyhogy úgy alakult, hogy alapfelszereltség lett minden kávézóban? Minek vagy kinek köszönhető ez? Létezik, hogy nálunk a laktózérzékenyek öntudatosabbak és nagyobb a lobbierejük mint máshol? Vagy valamelyik gyártó látott benne piaci lehetőséget es bejött neki? És mióta van? Én kb. 10 éve vagyok laktózerzékeny, de akkor már teljesen megszokott volt a laktózmentes tej mindenhol.

2022. szept. 18. 15:11
 22/27 anonim válasza:
80%

A tej sem laktózmentes, csak hozzáadják az enzimet, ami segít lebontani. Ezt tabletta formájában be tudod vinni és rendben leszel. :) Jó egészséget!

Szeretném hozzátenni, hogy én gyermekként óriási tejivó voltam, lazán megittam 1-1,5 litert naponta, eléggé jó csontozatom is lett tőle, soha nem tört még el semmim. Azóta felnőttem, már nem fogyasztok tejet az allergizáló hatása miatt. Pedig imádtam. Helyettesíteni nem helyettesítem, mert nem vagyok híve annak, hogy mindent helyettesítsünk.

2022. szept. 18. 16:42
 23/27 A kérdező kommentje:

22:

Szerintem senki nem gondolja azt, hogy a laktozmentes tej eleve laktózmentesen jön ki a tehénből. Nyilván laktáz hozzáadása révén előrmésztett tejcukor van (pontosabban nincs) benne. Azt hittem ez mindenkinek nyilvánvaló.

A laktáztablettában nem annyira bízom, mert szerintem a hatása függ sok mindentől, pl. h éhgyomorra veszed-e be a reggeli tejeskávé mellé, vagy épp ebéd után, teli gyomorra, stb. Egyszóval a laktozmentes tej egyszerűbb és biztosabb.

És nem mindenki akarja elhagyni a tejet csak azért mert már nem birja a laktozt.

2022. szept. 18. 17:56
 24/27 anonim ***** válasza:
100%

A magyar étkezési szokásokban elég sok a tejtermék, ezért az emberek nagyon hozzá vannak szokva.

Külföldön nem szokás az iskolatej, nem esznek mindent tejföllel és vaj helyett is sokan majonézt kennek a szendvicsbe.

A tejfölös kenyérre is furán néztek, ilyet itt nem szokás.

A sajtok vannak, de túró az nincs, pláne ennyi formában.

Cottage cheese inkább mint édesség létezik, és sokszor kajszibarack van benne.

Kefír itt ilyen hipszter dolognak számít, nekem a fél munkahelyem abban a hitben él, hogy nekem valami súlyos gyomor problémám vagy egészségmániám van mert kefírt reggelizek heti többször.

Talán csak gabonapehelyhez fogyasztanak tejet, de azt is inkább az kisiskolás gyerekek eszik, felnőttek ritkábban.

Nagyon sokan csak a kávéjukba, teájukba tesznek tejet, de az, hogy valaki csak úgy issza, ritka.

2022. szept. 19. 00:37
 25/27 anonim ***** válasza:
88%
Az, hogy nem kapsz kb. sehol, nem igaz. Walmartban is lehet kapni, az van itthon is.
2022. szept. 19. 07:19
 26/27 A kérdező kommentje:

25:

Neked mit jelent az itthon? Melyik országot?

2022. szept. 21. 00:57
 27/27 anonim ***** válasza:
100%
Amerikát értettem, mivel Walmartról beszéltem, az pedig tudtommal Magyarországon nincs
2022. szept. 21. 05:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!