A laktózmentes tej ma Magyarországon alap. Még a benzinkutakon is. Máshol miért nem?
#11 "Bocs, ha hülyeséget kérdezek.De akkor ezek szerint ha a laktóz érzékenység a normális, akkor aki itt Európában az, az csak annyit jelent, hogy ő nem európai népekhez tartozik genetikailag"
Nem kérdezel hülyeséget. A genetikai mutációk ugyan örökletesek, de nem 100%ban hozod a szüleidet, hanem valami benne van a pakliban, aztán vagy öröklöd vagy nem, pont úgy mint pl a kék szemszínt is.
De igen, az etnikumok is természetesen össze-vissza keveredtek, szóval simán lehet, hogy volt pár ázsiai vagy mór felnenő a családban és úgy jött ki a genetikai lottó, hogy nálad jött ez ki.
9-10, köszi a cikkeket, nem is tudtam h a témának ekkora irodalma van!:)
(Megérne egy nyomozást a fogyasztási és emésztési folyamat végállomása is, ti. hogy az amerikai vécék miért dugulnak el olyan gyakran, de erről majd egy másik kérdésben.)
14-15, Ha megnézitek a statisztikát, mindenhol százalékokat ír, hogy a populáció mekkora szelete allergiás genetikailag. Szóval nem fekete-fehér a dolog sehol sem.
Egyébként fun fact, ha nem vagy hozzászokva a tejtermékhez,felnőttként az emésztésed fejre áll ha hirtelen találkozik vele.
Gyerekkorban az ember bírja a tejet, aztán ha erre az adaptációra nincs szükség, akkor a testelhagyja.
Ezért van az, ha egy régóta vegánnak adsz tehéntejet, az szanaszét fogja s
fosni magát, fájni fog a hasa, még akkor is ha elvileg genetikailag bírná a tejet.
#19 Igen, erről már hallottam.
Én pl. a kenyértől meg a pékáruktól vagyok rosszul, egy jó ideig nem tudtam mihez kötni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!