Mi káros az energiaitalban?
Cukrot, koffeint szokták írni.
Nekem a koffein kell különben migrénem van(tartósan alacsony vérnyomás). Cukros cuccot meg azon kívül nem iszok csak sima vizet, szóval ebből a szempontból nekem a cukor is mind1.
Napi 1x 250ml-s adag káros így is?
Mellette semmilyen más koffeint nem fogyasztok
(sajnos növényi itallal is meghajt az pedig melóban nem praktikus, azért az energy).
Cukor nagyon sok van benne ha nem zero, amiatt káros, a koffeinmennnyiség ami benne van egyáltálán nem sok.
Én zerosat szoktam inni napi egyet, semmi bajom nincs tőle, sőt.
Akkor is ártalmas a koffein ha alacsony a vérnyomásod… De nem is az a legnagyobb probléma hogy koffein van benne, hanem amennyi van benne… Rengeteg. Ráadásul olyan terhet ró a szervezetre, úgy bepörgeti a szívet, hogy nagyon nem egészséges.
TikTok-on egy csomó fiatal (18-20) évesek tesznek fel videókat a kórházból, hogy napi szinten itták 15 éves koruk óta, most meg a kardiológián fekszenek, mert 150 nyugalmi helyzetben a pulzus.
Látom az energiaitalt fogyasztóknak fájnak a tények:D
Majd 30 évesen szívbetegként is pontozgassátok az embert.
Kérdező vagyok én nem pontoztam, mert minden véleményre kíváncsi vagyok
#3 viszont szerintem ott nem napi 1, hanem inkább napi 3 is lecsúszott
7
Nem feltétlen. Ha alapból érzékenyebb a szíved (amit nyilván nem tudsz, gondolom nem járkálsz évente kardiológushoz átfogó vizsgálatra), akkor az 1 is káros. Ha szerencsés vagy akkor az 1 még elmegy, de egészségesnek azt sem lehet hívni.
Ha valaki 2 szál cigit szív naponta nyilván jobb mint a 2 doboz, ettől függetlenül az sem egészséges, mert minden káros amivel pluszban terheled a tüdődet.
#7 Van benne valami, bár nálunk munka miatt kötelező a szív vizsgálat :D
Akkor majd próbálok a heti 3-nál, vagy inkább 2-nél maradni
9
Szerintem mértékkel teljesen oké. Nem vagyok energiaital ellenes, én csak azt mondom, hogy ahogy mostanság isszák a fiatalok, az borzasztó tendencia aminek csak később látják kárát. Heti 3 még szerintem simán belefér.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!