Kezdőoldal » Ételek, italok » Alkoholmentes italok » Az egyik ásványvíz 60 Ft, a...

Az egyik ásványvíz 60 Ft, a másik 120 Ft. Mi a különbség a kettő közt? Mi indokolhatja a drágább ásványvíz árát amiért ennyiért adja, honott más 60Ft-ból is legyártja?!

Figyelt kérdés

2022. jan. 20. 16:52
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
A márkanevet fizeted meg a drágábbak esetében. Én a legolcsóbbat szoktam venni (ami épp akciós), nem érzek különbséget a 60 és 120 ft-os között.
2022. jan. 20. 16:58
 2/7 anonim ***** válasza:
0%
Melyik az egyik és melyik a másik? (Az ásványvizet NEM gyártják!)
2022. jan. 20. 16:59
 3/7 A kérdező kommentje:
A gyártás alatt a palack előállítására, víz kitermelésére, szállítására is gondoltam többek közt.
2022. jan. 20. 17:06
 4/7 Phoney ***** válasza:
100%

Az indokolja, hogy a vásárlók megadnak érte annyit. A világon a legtöbb mindent nem aszerint árazzák, hogy mennyiből gyártják le. Általában azt döntik el először, hogy milyen terméket akarnak gyártani, és azt mennyiért tudják majd eladni.

Utána jön az, hogy azt hogyan és mennyiből lehet kihozni, lesz-e így rajta haszon és mennyi, illetve abból mennyit érdemes pl. reklámra költeni.

Magyarul, ha kitalálnak egy terméket, ami 1000 forintért adható el a tervezett mennyiségben, és kiderül, hogy 10 forintból gyártható le, az akkor is 1000 forint lesz. Akkor mennek lejjebb, hogyha még többet tudnának gyártani, és olcsóbban annyival többen is fogják venni, hogy nagyobb profitot termel, mint 1000 Ft-ra árazva.

2022. jan. 20. 17:07
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Megnézed a címkéjén, hogy mennyi az ásványianyagtartalma, ill. az is rá van írva, hogy milyen forrásból palackozzák. Van úgy, hogy a sajátmárkás (60 ft-os) ugyanabból a forrásból jön, mint egy márkázott 120 ft-os....
2022. jan. 20. 17:13
 6/7 anonim ***** válasza:
46%

Sokszor a palackot, és a munkadíjat fizeted meg. Elég, ha megnézed, mennyi a különbség árban a fél literes és a másfél literes között.

A másik meg az, hogy nem mindegyik palackozott ivóvíz ásványvíz, sok esetben csak ásványi anyagokkal dúsított ivóvíz.

60 forintért lehet egyáltalán ásványvizet kapni?

2022. jan. 20. 19:24
 7/7 anonim ***** válasza:
45%
65-ért szoktam venni pl. az Aldiban.
2022. jan. 20. 19:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!