Kezdőoldal » Ételek, italok » Alkoholmentes italok » Mennyivel jobb egy méregdrága,...

Mennyivel jobb egy méregdrága, pl. Bialetti kotyogó, mint egy ránézésre ugyanolyan noname kínai?

Figyelt kérdés

Pl. ez: [link]

De a dugattyús kávéfőzők ára is kb. 3-4-szeres.

2021. ápr. 8. 09:31
1 2 3
 21/30 A kérdező kommentje:
Rendben, akkor legyen, egy ilyen noname kínai csodát ma 7000 Ft-ért kapnék...
2021. ápr. 8. 13:56
 22/30 anonim ***** válasza:

21: rosszul értelmezed!

20 éve annyit fizettél érte (nem nominálisan, hanem reálértékben), mint amennyit ma egy Bialettiért fizetnél.

2021. ápr. 8. 15:11
 23/30 A kérdező kommentje:
Rendben, akkor megnézem, mennyibe kerültek a Bialettik 20 éve. Kétlem, hogy 1000 Ft-ba. Ez már megfelelő értelmezés?
2021. ápr. 8. 15:21
 24/30 anonim ***** válasza:
47%
Teljesen fölösleges megnézned. A kínaid ezerbe került akkor. Csak ennek illusztrálásaként volt példa az akkori reálérték kiszámítás.
2021. ápr. 8. 15:24
 25/30 A kérdező kommentje:
Mindenesetre köszönöm a hozzászólást. Leszűrtem, hogy annyira nem volt olcsó a kávéfőzőm, és a mai 1500-2000 Ft-os darabok feltehetően gyengébb minőségűek, de szóljon, akinek jó tapasztalatai vannak.
2021. ápr. 8. 15:31
 26/30 anonim ***** válasza:
100%

Én nem tudom milyen kínairól beszéltek.

A közkedvelt, országosan használt kotyogó szarvasi gyártmány volt, nekem a mai napig megvan és így néz ki:

[link]

De van Bialetti-m is (ajándékba kaptam) azzal az a megfigyelésem, hogy a kávétartálya aránytalanul nagy a víztartályához képest, így ha az eredeti arányokkal használod, akkor olyan lesz a kávé, mint a lórúgás. De az olaszok így szeretik.

2021. ápr. 8. 15:34
 27/30 anonim ***** válasza:
100%

A 9-es válaszodra Kérdező!

Nem tudom hol laksz, de minden háztartásieszköz boltban lehet kotyogóhoz kapni gumit. Nálunk a faluban még a gazdaboltban is.

Elviszed a régit (vagy a kávéfőzőt, ha nincs már meg a gumi) és annak alapján veszel 30 Ft-ért egy újat, de rendszerint tudják is a méretet.

Én ezt már az évtizedek alatt vagy 5x eljátszottam, legutóbb tavaly.

2021. ápr. 8. 15:47
 28/30 A kérdező kommentje:
Bár eddig csak 1 helyen néztem itt a közelben, vettem ránézésre megfelelő gumit (kb. 200 Ft-ért), csak egy kicsit kilógott. Kivágtam egy kb. 2 mm-es darabot, ami sok volt. Vettem egy másikat, azt a lehető legkisebb hézaggal kezdtem, de így sem sikerült úgy megoldanom, hogy ne maradjon minimális rés. A jövő héten messzebb is megyek, majd körülnézek máshol is.
2021. ápr. 8. 16:41
 29/30 anonim ***** válasza:
Szerintem elég egyértelmű, hogy a Bialetti valószínűleg egyenletesen jó minőséget gyárt, míg kínaiból van ezerféle gyártmány, ami között van jobb és rosszabb is. Én például kifogtam egy használhatatlan kínait, amit végül átalakított Bialetti kosárral tudtam működésre bírni. Azóta viszont hibátlan. Árkülönbséeg meg nyilvánvalóan abból is adódik, hogy Európában gyártani valamit lényegesen drágább, mint Kínában.
jan. 19. 22:33
 30/30 A kérdező kommentje:
Köszönöm, bár már rég nem aktuális. Talán másnak még hasznos lehet.
jan. 20. 08:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!