Szerintetek a növényi alapú tejek ugyanolyan hatással vannak a szervezetünkre, mint a tehéntej?
Nem. A tehéntej tele van hormonokkal és zsíros, nehéz megemészteni a legtöbb embernek.
Én nem vagyok laktózérzékeny, de teljesen átszoktam a növényi tejekre. Nincs az a nehéz érzés mintha egy komplett fogást ittál volna meg. Imádom a kakaót, de egyáltalán nem hiányzik a zsírossága, kellemesebb, könnyebb ital kókusz- vagy zabtejből.
Nem, a növényi tejek sokkal egészségesebbek.
Kb. ugyanannyi a fehérjetartalmuk, leszámítva talán a kókusztejet (itt persze a HÁZI növényi tejekről beszélek nem a bolti löttyökről).
Viszont nem tartalmaznak kazeint (tejfehérjét) ami egy közismert, erős rákkeltő.
Zsírokból csak az egészséges, telítetlen zsírokat tartalmazzák, míg a tehéntej tele van egészségtelen, telített zsírokkal. A növényi tejek koleszterinmentesek, a tehéntej koleszterines.
A növényi tejekben nincsenek továbbá hormonok, antibiotikumok, genny, és egyéb káros dolgok sem, melyek a tehéntejben nagy mennyiségben megtalálhatóak.
A tejből továbbá nem szívódik fel a kálcium sem, míg a növényi tejekből igen.
A növényi tejekben ezen kívül rostok és antioxidánsok is vannak, melyek nagyon fontosak és egészségesek a szervezetünk számára.
Van bennük továbbá fajtától függően rengeteg ásványi anyag:
A vitamin, kálcium, magnézium, vas főleg.
Egy szó mint száz, sokkal előnyösebbek az emberi szervezet számára, csupa pozitív hatásuk van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!