Kezdőoldal » Ételek, italok » Alkoholmentes italok » Szerintetek a növényi alapú...

Szerintetek a növényi alapú tejek ugyanolyan hatással vannak a szervezetünkre, mint a tehéntej?

Figyelt kérdés
Valakinek valami tapasztalat?
2019. ápr. 7. 10:43
 1/5 anonim ***** válasza:
4%
Miért, a tehéntej milyen hatással van? Oltja a szomjat?
2019. ápr. 7. 10:55
 2/5 anonim ***** válasza:
58%
Nincsenek olyan rossz hatassal, mint a tehentej.
2019. ápr. 7. 10:59
 3/5 anonim ***** válasza:
56%

Nem. A tehéntej tele van hormonokkal és zsíros, nehéz megemészteni a legtöbb embernek.

Én nem vagyok laktózérzékeny, de teljesen átszoktam a növényi tejekre. Nincs az a nehéz érzés mintha egy komplett fogást ittál volna meg. Imádom a kakaót, de egyáltalán nem hiányzik a zsírossága, kellemesebb, könnyebb ital kókusz- vagy zabtejből.

2019. ápr. 7. 11:29
 4/5 anonim ***** válasza:
30%

Nem, a növényi tejek sokkal egészségesebbek.

Kb. ugyanannyi a fehérjetartalmuk, leszámítva talán a kókusztejet (itt persze a HÁZI növényi tejekről beszélek nem a bolti löttyökről).

Viszont nem tartalmaznak kazeint (tejfehérjét) ami egy közismert, erős rákkeltő.

Zsírokból csak az egészséges, telítetlen zsírokat tartalmazzák, míg a tehéntej tele van egészségtelen, telített zsírokkal. A növényi tejek koleszterinmentesek, a tehéntej koleszterines.

A növényi tejekben nincsenek továbbá hormonok, antibiotikumok, genny, és egyéb káros dolgok sem, melyek a tehéntejben nagy mennyiségben megtalálhatóak.

A tejből továbbá nem szívódik fel a kálcium sem, míg a növényi tejekből igen.

A növényi tejekben ezen kívül rostok és antioxidánsok is vannak, melyek nagyon fontosak és egészségesek a szervezetünk számára.

Van bennük továbbá fajtától függően rengeteg ásványi anyag:

A vitamin, kálcium, magnézium, vas főleg.

Egy szó mint száz, sokkal előnyösebbek az emberi szervezet számára, csupa pozitív hatásuk van.

2019. ápr. 7. 13:27
 5/5 anonim ***** válasza:
52%
Én a bolt tejet tejet nem tudom meginni. Mindig háztól veszem és szerintem ha biztos forrásból származik akkor nem lesz tőle bajod. Generációk nőttek fel úgy, hogy "helyi" forrásból származó tejet ittak és nem lettek tőle rákosak nem lett semmi bajuk. Én nagyon jól emésztem a tejet és nincs tőle semmi bajom. A kazein fogyasztásra vonatkozó kutatás szerintem hoax kategória. Én is tudnék olyan kontrol csoportot összerakatni amin bizonyítanám mondjuk a növényi fehérjék rákkeltő hatását. A bolti növényiitalok gagyik ha rendeset akarsz inni akkor csináld meg otthon.
2019. ápr. 7. 14:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!