Miért érződik jobbnak egy cukros üdítőital egy édesítőszereshez képest ha mindkettő ugyanolyan édes is?
Figyelt kérdés
2019. nov. 8. 16:46
1/3 A kérdező kommentje:
ha nem is csak a mellékízt nézzük, jobban esik meginni pl. egy kávénál is amelyikben cukor van mint édesítő, energiaitaloknál is betört ez a jelenség ott is ugyanúgy előjön
2019. nov. 8. 16:47
3/3 anonim válasza:
Mert az agyunk évezredek során arra lett programozva, hogy a cukorban sok az energia, ezért jó nekünk. Azért szeretjük általában az édes ízeket, mert az őseink emiatt a magas energiatartalmú eleségeket keresték akkor is, amikor még nem tudták, mik azok a kalóriák. Egyszerűen jól esett nekik, és sokszor életmentő is volt. Ma már nincs szükség erre a tulajdonságra, de még nem tűnt el teljesen.
A szervezetünk érzékeli a cukor és az édesítőszerek közötti különbséget. Ez az oka például annak, hogy az édesítőszer nem emeli meg a vércukorszintet.
Akinek jobban esik a cukros édesség, az részben a természetnél fogva ilyen, részben pedig azért, mert hozzá vagyunk szokva a cukor fogyasztásához, és a szervezetünk hiányolja, ha le próbálunk szokni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!