Kávét vagy energiaitalt igyak?
Nekem reggel a kave esik jól, délután sokszor az energiaital. Egy aludobozos energiaital koffeintartalma kb egy csésze feketekaveval egyezik, tehát így számolj vele.
Amúgy semmi karosabb nincs benne mint bármelyik szénsavas uditoben!
Mindkettő élénkít, de én a kávéra esküszöm, mert az egyúttal élvezeti és vendégváró ital is, és ahogy lefőzöd, egyfajta hangulata is van, ráadásul nagyobb múltú tradicionális italfajta. Mellesleg még azt is hozzátenném, hogy ha 1 nap többször is elálmosodsz, amikor nem kéne, és bírod is a kávét, akkor azt többször is ihatsz nyugodtan, energiaitalból viszont még maguk a gyártók sem ajánlanak max. napi fél liternél többet meginni az összetétele miatt!
Persze saját ízlésedtől függ a dolog, és ha inkább az energiaitalt választod, nem baj, de csak módjával!
Energiaitalt nagyon ritkán iszunk, a kávét nálunk mindenki szereti, de ha konkrétan az élénkítés a cél, akkor fater inkább a kólára esküszik, bár nagyobb mennyiségben az sem valami jótékony, akárcsak az energiaital, én például nem is vagyok oda egyikért sem, csak a kávéért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!