Miért tűnik el az őszinteség manapság?
Szerintem ennek más a neve, nem az, hogy nem őszinte. Az ilyen valószínűleg 0 önismerettel rendelkezik, és azt hiszi, magáért nem szeretnék, ezért mindenkinek mást ad elő. Gyerekkorban nagyon elqrták az ilyet.
Mindenki erről beszél? Mert akkor félreértettem a kérdést.
Vagy várjatok, van egy példám.
Van egy barátnőm, ha le akar mondani egy talit vagy programot, azt soha nem lemondja, hanem "előkészíti". Mondjuk előtte két nappal mondja, hogy fáj a feje, a lába, a hasa, nem tudja, mikor jön a futár, ilyesmi. Hosszú évek alatt figyeltem meg, hogy ilyenkor száz, hogy lemondja a programot. Egyszer mondtam is neki, hogy ezt észrevettem, és nekem igazán nem kell magyarázkodnia, én csak örülök, ha egy program elmarad, és mondhatja, hogy nem. Nem kell indok, semmi. Egy darabig ment, de aztán megint visszatért ehhez.
Én ezt nem tartom nem őszinte viselkedésnek. Sőt, megértem, az én családom tele van olyanokkal, akiknek a te indokod valamire nem megfelelő indok. (Pl. Ha nem akarok valamit enni, mert nem szeretem, nem vagyok éhes, tudom, hogy rosszul készíti el az illető, nem mondhatom, hogy nem kívánom; ha ételallergiát hazudok, akkor abbahagyják a tukmálást.)
Ő egyszerűen ilyen.
#18:
Amikor valaki pökhendi módon beszélget egy ismert emberrel, akivel sokszor találkozik, közben meg tudna normálisan is.
Vagy előkerül egyfajta beképzelt álarc a semmiből, közben nem olyan az illető, ennek meg a fordított változata:
Valaki megjátssza magát, hogy milyen korrekt és segítőkész, igazából meg egy akkora bunkó, akivel bárcsak ne találkozna az ember.
Ilyesmikre gondoltam / tapasztaltam a való életben.
#20 Lehet van valami, mert van, hogy egymás után többször is bénán választok, de igen, szerencsére nem ez a jellemző :)
Persze, semmiképp nem adom fel, ebből a szempontból optimista vagyok, hogy a néhány rossz után következnie kell jónak is. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!