Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Az egyetem tényleg megváltozta...

Az egyetem tényleg megváltoztatja az életed? 18f

Figyelt kérdés
Szeretnék egyetemre menni, de sose voltam nagy társasági ember. Inkább a kicsit visszahúzódó típus vagyok, de ha nagyon megbízom embereknek akkor jobban megnyílok. Kérdéseim ezek lennének: Az egyetemen nehéz barátkozni? Van aki megváltozott az egyetemi élet hatására barátkozás szempontjából? Ha kollégista leszek az segíthet ebben?

2019. jún. 2. 15:03
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
igen
2019. jún. 2. 15:16
 2/14 anonim ***** válasza:

Szerintem egszerűbb ha néhány régebbi kérdéssel válaszolok:

https://www.gyakorikerdesek.hu/emberek__emberi-tulajdonsagok..

https://www.gyakorikerdesek.hu/felnott-parkapcsolatok__tarsk..

https://www.gyakorikerdesek.hu/felnott-parkapcsolatok__tarsk..

És nem én vagyok az egyetlen aki egyedül érzi magát.

Ismerősi körömben szépen lassan ég ki mindenki az egyetemen.

Egész egyszerűen nincsen a legtöbb egyetemistának egyetemen belül szociális kötődése a többiekhez. Én legalábbis azt nem tartom se barátságnak, se semmi komolynak, hogy óra előtti 10 percben dumálunk, aztán esetleg havi 1X megkérdjük a másikat hogy légyszi írj már fel jelenlétire az órán, köszke...

2019. jún. 2. 15:31
 3/14 anonim ***** válasza:

"Egész egyszerűen nincsen a legtöbb egyetemistának egyetemen belül szociális kötődése a többiekhez."

Gondolom reprezentatív a mintád...

Mert én meg pont az abszolút ellenkezőjét tapasztaltam.

2019. jún. 2. 15:32
 4/14 anonim ***** válasza:

Igen, reprezentativ. Ezt neked is feltehetném kérdésnek.

De nézzünk csak utána a valóban reprezentatív kutatásoknak 10 000+n fős kutatási minták felhasználásával.

[link]

"Study university students loneliness" keresőszavakat ajánlom figyelmedbe.

2019. jún. 2. 15:35
 5/14 anonim ***** válasza:
92%

KANADA b+, Kanada!!! Gondolom a kérdező nem kanadai hanem magyarországi egyetemről beszél.

Teljesen más ország már kultúrális háttérrel. Ha kérdezné a kérdező, hogy az fiatalok hány százaléka AIDS-es akkor belinkelnél valami statisztikát afrikáról??

2019. jún. 2. 15:46
 6/14 anonim ***** válasza:

Miben is tér el egy Kanadai meg egy magyar egyetemista élete?

Kb ugyanaz az oktatási módszer, ott is éjjel nappallá téve seggelsz.

Magyarországon ennek tetejében átlagosan csóróbb vagy. Ennyi.

de nesze, mert látom az egyetemi képzésed során sikeresen kihagyták a google használatának megtanítását:

[link]

Most kössél majd bele hogy így meg úgy nem hiteles a forrás. Mert a te nagyon reprezentativ mikrokörnyezetedben mást tapasztalsz.

2019. jún. 2. 15:50
 7/14 anonim ***** válasza:
43%

Barátkozni vagy tanulni mész arra az egyetemre? Nem értem.

Az egyetem nem óvoda. Általában elég kemény vizsgák vannak meg az órákon is csak ülsz és hallgatod, amiket mondanak. Különösebb nagyobb barátságokra amúgy nincs szükség, ha teljesíteni akarod.

Ha kollégista leszel, könnyebben fogsz majd barátkozni, az biztos.

2019. jún. 2. 15:52
 8/14 anonim ***** válasza:
0%

[link]

[link]

btw: Egyetemistaként illene olyan dolgokat felismerni, mint pl globalizáció. A világ amerikanizálódott, ergo ha az észak-amerikai kontinensen egy társadalmi probléma jelentős, az 99% hogy Európában is jelentős.

2019. jún. 2. 15:54
 9/14 anonim ***** válasza:
38%

Muhaha... 444-es cikket linkelsz azután, hogy a google keresésről oktatsz? Hát ilyen cikkeket én is tudnék linkelni tucatszám mindkét oldalról. Tudod a szabadbölcsészettel szemben engem a műszakin megtanítottak arra, hogy értékeljem az adatokat és a forrásukat is.

A kérdés az volt, hogy az egyetem megváltoztatja-e az életed? Igen, megváltoztatja. Az egyetem sokkal könnyebb barátkozni, mint bárhol máshol, mivel 3-5 évig össze vagy zárva a sorstársaiddal. Az itt kialakult kapcsolati háló az egész életedre kihatással lehet. Van aki megváltozott az egyetemi élet hatására barátkozás szemponjtából? Igen, sokat ismerk. Ha kollégista leszek az segíthet ebbem? Igen, segíhet.

Vitatkozz azzal, hogy a föld gömbölyű, arról is találsz egy csomó "hiteles linket".

2019. jún. 2. 15:57
 10/14 anonim ***** válasza:
Biológián vagyok te szerencsétlen...
2019. jún. 2. 16:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!