Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Nehéz egy jó nőnek?

Nehéz egy jó nőnek?

Figyelt kérdés

Jó nő vagyok,huszonéves,nincsenek barátaim, csak unokatesommekkal vagyok joba ok is lanyok.

Otthon viszonylag boldog vagyok azonban ha nem otthon vagyok allandoan szorongok..Allandoan azt látják rajtam h aggódom valamin..Nem tudok beilleszkedni..Mivel a visszajelzések alapján szép lány vagyok a fiuk terén van csak pozitív visszajelzés..Ok szeretnek velem lenni mert szerintem csak azért mert ki tudnak használni.. hiszen hosszú kapcsolatom meg nem volt.. na de a lenyeg h a lanyok szekalnak vagyis folyton beszélnek rolam

Már két pszichologusnal is voltam rendszeresen jártam de nem segített

Sőt az utolso alkalommal azt mondta a pszicho no h amiota járok mivel nem tudom elmondani h mitől szorongok ezért semmim nem tudott változtatni nem tudta elérni h jobb legyen..De nem az ő feladata lenne az h ra vezessen arra hogy el tudjam mondani mitől szorongok? Mert igazából egy csomoszor úgy ereztem h nem tud mit kerdezni tolem..és nagyon nagyon fajt amikor legutolsó alkalommal azt mondta h lehangoló vagyok és amikor vele is beszélgetek utána neki is mindig rossz kedve lesz.. amiutan ezt elmondta nekem napokig sírtam..szerintem ennél szornyubbet nem mondhatnak egy embernek..pedig én mindig igyekszem vidám lenni és igyekszem szeretet teljesen beszélgetni mindenkivel és meg nyitott is lenni bármennyire is nehéz..de az hogy ezt mondta nekem hogy mindig miután beszélget velem neki is rossz hangulata lesz ez nagyon fajt..és úgy ereztem szemrehanyoan mondta..nagyon nagyon rossz lelkileg:( van otletetek h mit kellene tennem? Mert ettől a kijelentéstől talán meg az is jobb lett volna ha közlik velem h halálos beteg vagyok

2019. máj. 16. 23:15
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:

A szorongás és a depresszió a pszichológiában is két külön fogalom. A szorongásnak nincs jól definiálható oka, ezért a pszichológus sem tudja feltárni azt. Ráadásul a szorongás nem egy állandó állapot, hanem valamilyen környezeti kritériumok esetén jön elő, például ha ki kell állnod egy nagy tömeg elé megszólalni, és szó szerint leblokkolsz és legszívesebben elsírnád magad. A pszichológus ezzel nem is tud mit tenni, maximum abban segíthet, hogyan tanuld meg kezelni a szorongást.

Na de induljunk ki abból, hogy otthon azt hiszed, hogy viszonylag boldog vagy, míg társaságban feszült. Ami így hirtelen eszembe jut az az, hogy te igen erősen introvertált vagy, és megszokott, kiszámítható környezetre van szükséged és olyan emberek társaságára, akikkel őszinte és bizalmi kapcsolatot építettél ki korábban. Próbálkozz tovább a barátkozással!

2019. máj. 16. 23:33
 2/14 A kérdező kommentje:
Koszii de alapbol szerintem nem mondhatna ilyet egy pszichologus
2019. máj. 16. 23:41
 3/14 anonim ***** válasza:
Biztos, hogy pszichológusnő volt? Ha igen, én elvenném az engedélyét!
2019. máj. 16. 23:52
 4/14 anonim ***** válasza:

Nem kellene ennyire a lelkedre venni a dolgokat.

Valamiért nem vagy elégedett a jelenlegi életeddel. Valami hiányzik belöle és azt csak te tudod mi lehet...

2019. máj. 16. 23:56
 5/14 A kérdező kommentje:
Korábban jártam egy ferfi pszichológushoz ő azt mondta h több férfival kellene körbe vennem magam mert ok önbizalmat adnak, és igen az utóbbi no volt aki folyton azt hangoztatta h azért mert szép vagyok és meg szepen néha kihívóan is oltozkodom sajnál mert majd később ajánlatokat fogok kapni ferfiaktol meg hogy én vagyok a legkirívóbb lány az iskolában illetve látszott rajta h alig várja h vége legyen a beszélgetésnek vagyis én így ereztem egy csomoszor kínos csend volt lehet én se beszéltem annyit mert nem tudtam megfogalmazni mit érzek de néha úgy megsértett h legszívesebben sírtam volna de biztos neki van igaza..viszont az h azt mondja h akárkinek beszélgetek ra ragasztom a negatív hangulatom na az nem volt valami túl jó segítség egy alapbol nehezen barátkozó lanynak
2019. máj. 16. 23:59
 6/14 anonim ***** válasza:
53%

Kezdjük ott, hogy ha a pszichológus valóban szemrehányóan mondta, hogy lehangolod, az tényleg megengedhetetlen....ahogy viszont az is, hogy a másik azt mondja, vedd magad körül férfiakkal, mert ők önbizalmat adnak azzal, hogy meg akarnak d*gni...Legalábbis szerintem egy valamire való szakember nem tanácsolná ezt, de mindegy. De érdekesmód ez nem baj, csak az, amikor a nő pszichológus rávilágított arra, hogy leszívod az emberek energiáját és akkor egyből rávágtad, hogy azért mondta azt, mert irigy a "szépségedre", még véletlenül se azért, mert mondjuk tényleg így van és változtatnod kéne...Ebből is látszik, mennyire felszínes vagy.

De amúgy ezt más "szép", vagy legalábbis magukat nagyon annak hívő lányoknál is tapasztaltam, hogy azt hiszik, az egész világ körülöttük forog, mert hogy ők szépek és aki egy rossz szót szól rájuk, vagy csak nem néz rájuk elég szépen, az IRIGY, főleg, ha az illető szintén nő. Szerintem nem azért nehéz barátkoznod, mert szépnek hiszed magad, amiért néhány virágról virágra szálló kisfiú felpróbált, hanem mert felszínes és egoista vagy, legalábbis az írásod alapján ez jön le. Nőj fel.

2019. máj. 17. 00:17
 7/14 anonim ***** válasza:
100%
feltekeny volt rad a pszichologus? mert ahogy olvasom te meg gyerek vagy, es tudod a pszichologusok is csak emberek. es ha tenyleg jo no vagy, lehet, h irigy lett, viszont mivel te fiatal vagy igy kvazi buntetlenul megalazhatott. velem is beszelt megalazoan szakember csak a korom miatt, szoval lehet ez az oka
2019. máj. 17. 00:19
 8/14 anonim ***** válasza:
44%

Iratkozz be egy hivatalos sportegyesuletbe es csinalj komolyan egy sportot,amit szeretsz. Ott nem fognak ostobasagokat mondogatni neked. Novekszik az onbizalmad, A sport lefoglal,kevesbe fogsz butasagokon agyalni.

Legyel buszke ra,h szep vagy.

N

2019. máj. 17. 03:34
 9/14 anonim ***** válasza:
Ezek szerint igen. De gondolj bele, hogy milyen lehet annak, aki szorong ÉS MÉG ronda-dagadt is.
2019. máj. 17. 11:56
 10/14 anonim ***** válasza:
55%

Szerintem a szépség egy nagyon szerencsés adottság, hiszen az emberek öntudatlanul is pozitív tulajdonságokat tulajdonítanak a szép embereknek. Vagyis alapból előnnyel indulsz az életben. Az viszont, hogy ezt ki tudod-e használni, már rajtad múlik, hiszen hiába a pozitív első benyomás, ha pl. amikor kinyitod a szádat, dől belőle a rosszintulat és butaság.

Plusz pont azért, mert egy adottság, nem lehet a szépségre büszkének lenni (pl. büszke lehet valaki arra, hogy magas vagy hogy 20 éves? ugye, hogy nem). Ha valakinek nem olyan szerencsések az adottságai, de jól tudja a hátrányait palástolni, ízlésese öltözik stb., az már tekinthető „eredménynek” – vagyis végső soron neked ebből a szempontból nehezebb, nem várhatsz nagy elismerést.

Szerintem azt kéne tenned, hogy átgondolod, mire vágysz valójában?

Szeretnél egy gazdag palit behálózni? Akkor foglalkozz pusztán a külsőddel, hordja kihívó ruhákat, és előbb-utóbb össze fog jönni. Persze ahhoz, hogy ebből ne egy megalázóan egyenlőtlen kapcsolat legyen, kell is tenned, „okosan” kell választanod, majd megtartanod a pasit (már csak azért is, mert a szépség múlandó).

Szeretnél barátokat, szeretnéd, ha az emberek kedvelnének, és nem csupán egy üres fejű libának tartanának? Akkor viszont ne told túl a külsőddel való foglalkozást (nem azt mondom, hogy igénytelennek kell lenned, de ha lerí rólad, hogy kizárólag ezzel foglalkozol, az az értelmesebb embereket riasztani fogja), fogadd el, hogy neked szerencsés adottságaid vannak, viszont ne gondold magad emiatt többnek másoknál, és főképp keress valamit, amiben jó lehetsz úgy, hogy valóban teszel is érte. Ettől az önértékelésed is nő, és mások szemében is elérsz valamit majd.

(Bocs, nem bánatani akartalak a fentikkel, és úgy mondom ezt, mint nő a nőnek. Mondhatnám, hogy én is „jó nő” vagyok, de ez nem foglalkoztatott különösebben sosem, mert nem éreztem érdemnek.)

2019. máj. 17. 12:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!