A Starbucksos kávé csak szerintem nagyon-nagyon drága?
"Ezt nekem is mondták, hogy Amerikában olcsóbb...."
Egy 2017-es kutatásból:
egy Latte
Magyarország 2,98 $ 790 Ft
Egyesült Államok 3,45 $ 915 Ft
Németország 3,40 $ 901 Ft
Drágának drága, de senki nem kényszerít, hogy ott fogyassz bármit.
Amúgy meg kerülhet akármennyibe, egy külföldinek nem őrülten drága, egy pénzesebb magyarnak sem, meg sokan a presztízs miatt ülnek be ilyen helyekre.
Én Vapianoban voltam, hát az egész hangulata olyan, mint egy átlagos menza, a kaja meg kifejezetten szar volt ahhoz képest mennyibe kerül. Mégis sokan beülnek mert hát Vapiano.
Nézőpont kérdése.
Ha azt mondom, hogy nem drága, akkor mindenki nekem ugrik.
Ha azt mondom, hogy drága, akkor mindenki bólogat velem.
Maradok annyiban, hogy néha belefér, de inkább másik (hazai) kávézóláncnál költöm a pénzem.
"de németben és az usában nem netto 140 ezer forint az átlagfizu 😂😂"
Ha ezt a hsz-t komolyan gondoltad akkor nagyon nem érted a világ meg a gazdaság működését. Nyilván azért adják ennyiért, mert ennyiért is van rá igény itthon is. Ha nem lenne akkor csődbe menne és bezárna az összes. Az új Iphone-t se adhatják mittomén 500ezer helyett csak 120 ezerért, azért mert itt az emberek átlagba keveset keresnek. Egy hét alatt felvásárolnák mindenhonnan a készletet, aztán vinnék ki nyugatra haszonnal eladni.
"Nyilván azért adják ennyiért, mert ennyiért is van rá igény itthon is."
Szerintem nem arra érti, hogy nálunk legyen sokkal olcsóbb. Hanem arra, hogy a magyar embernek 3-4-ed annyi fizetésből kell kigazdálkodni közel ugyanazt az árat. Nem az ár az elsődleges probléma, hanem az, hogy annyiért dolgozunk amennyiért.
Ha finom lenne a kávé ott (nem azt mondom, hogy ihatatlan), akkor franc se sajnálná rá a pénzt. De a helyzet az, hogy nem egy minőségi lötty, de elkérik az árát.
Nekem van egy kávézóm, ahol isteni finom a kávé, oda jön a pincér, kihozza a kávét és majdnem fele annyit fizetek.
Ez az, hogy nagyon nincs arányában... Mondjuk havonta,ha járok Pesten,úgyhogy...
Amúgy hülye példa volt az iPhone,nem jönnének ide a világ végéről Starbucks kávét venni, megbuggyanna, 15 percet metróztam a drágámmal (🤣🤣) az is meglátszott rajta. Még az iphone nagyobb tétel,tartós, nem élelmiszer, elektronikai eszköz, azért megérné eljönni Pestre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!