Budapesten miért kérnek el ilyen sok pénzt a kávézókban? Az hagyján, hogy a Starbucks, Costa Coffee stb szemtelenül drága, de lassan nem lehet olyan kávézót találni, ahol 500 Ft alatt van egy mezei capapuchino, a többi kávéról nem is beszélve.
Nyilván találni olcsóbbat, valami talponállóban.
Szerintem belátható, hogy egy magasabb igényességi fokú hely fenntartását nem lehet kihozni 300 forintos cappuccinók eladásából, aminek az árából 1/4 egyből ugrik az állam javára, aztán van a helynek bérleti díja és/vagy rezsija, alkalmazottak fizetése, alapanyagok beszerzése, marketing....
És igen, vannak, akik naponta is megtehetik ezt, még egyetemisták is. Azonban nem hiszem, hogy lenne ember, aki naponta képes lenne Starbucksba járni, mert megcsömörlene tőle. A kávézás egy olyan esemény, amit nem olyan rutinnal végzel, mint a fogmosást, tehát az a havi néhány alkalom elvileg még egy átlagos jövedelműnek is bele kellene, hogy férjen.
500 Ft egy kávéért, ha kávézóról beszélünk, tök reális, még kevés is. Én mondjuk lattékat szoktam inni, az picit drágább, mint egy mezei cappuchino, de 600-800 körül teljesen reális az ár.
Nyilván a kávézó nem az a hely, ahol naponta kezded a napodat. Automatás kapszulakávét meg bármelyik útmenti büfében kapsz 200-300 Ft-ért, és némelyik nem is olyan rossz.
(Na ezt mondjuk én sokkal irreálisabbnak tartom, hogy a gagyi kis kávé is 300 Ft az ilyen helyen.)
Ez legyen az ország legnagyobb problémája...! Mért nem főzöl otthon magadnak, ha nem fussa kávézóra...!
Sokkal nagyobb probléma az, hogy vidéken az élelmiszerboltokban sokkal, de sokkal drágább minden, mint Pesten. Arról nem is beszélve, hogy a választék is rettentő alacsony... Ez a nagy baj, és igazságtalanság, nem a kávézók árszabása...
Az nem sok és nem az a gáz, hanem hogy belvárosban egy presszókávé 300 ft., Ferihegyen 900-1000.
Svájcban 3-4 chf egy presszókávé, de ha felmész a Matterhornra ott is 4 cfh, nem 3x annyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!