Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Miért kamuzzák, hogy egyenjogú...

Miért kamuzzák, hogy egyenjogúság van?

Figyelt kérdés

Üdv!

Nagyon fel tud húzni ez a téma.. Legalább ne hazudnák ezt, ki hiszi el?:D És nem, ezzel nem a feministákat szeretném védeni, mert részemről is durva néha amiket művelnek, de meg kell hagyni, hogy nagy különbségek vannak a mai napig. Fizetésben például vicc kategória, illetve hogy mennyivel többet kell egy nőnek teljesíteni, hogy egyáltalán felvegyék ugyanarra a pozícióra, amire egy férfit könnyebben. Hallottam olyanokat is, hogy mennyire nem veszik komolyan néhány helyen a női jelentkezőket.

Akkor mégis miért mondják, hogy "mit akarnak már a nők, hiszen egyenlőség van"? És mielőtt valaki abba a részébe belekötne.. Ez nem a kit engedek előre az ajtóban meg kit nem.. Teljesen más tészta ne keverjük ide:D

Nők! Titeket ez hogy érint? Volt már ilyesmivel rossz tapasztalatotok?

2019. jan. 25. 21:25
1 2 3 4
 11/38 A kérdező kommentje:

De jó akkor tessék:

Férfi szexel több emberrel ő az istencsászár. Nőt elhordják mindennek.

Férfi nem ad magára minden másodpercben nem érdekes. Nő igénytelen (borotválkozás mindenhol stb).

Férfi nem szeretne gyermeket, semmi probléma (mikor nem is neki van vele dolga(: ) nő "te nem is vagy nő".

Nincsenek minden hónapban olyan fájdalmaid hogy a falat kapargatod tőle és nem tudsz csinálni semmi programot mert ömlik belőled a vér.

Nem vagy kitéve szexuális zaklatás veszélyének bárhová is mégy.

Sosem ütöttem meg férfit csak mondom, de ha meg akarna valaki erőszakolni, vagy szexita/ erősen sértő megjegyzést tesz rám, nyilván kap egy pofont, tiszteletlenség. Egy nő sosem mond rád olyanokat hogy "dugnálak" és társai.. Szó nélkül hagyja egy nő? Érdekes lenne.

A nőket ugyanúgy megszólják ha dagadt/túl vékony. Higgy nekem.

Sorolhatnám...

2019. jan. 25. 22:11
 12/38 A kérdező kommentje:

Nem tudom már hányadik válaszoló írta: mi sem magunk választottuk a biológiai adottságainkat. De akkor el kell fogadni, hogy ezt ellensúlyozva tesznek a férfiak olyan dolgokat, ami benne van az etiketben. Nem ütik meg, stb.

De teljesen nem is erre irányult a kérdés az a durva..

Az semmiképp nem igaz, hogy nőként több jogod van. Semmiképp. Maximum(!) egyenlő bár az is tudjuk hogy nem, mégis még jobban elfogadom mint azt hogy több van nőként. Egyszerűen lehetetlen(:

2019. jan. 25. 22:16
 13/38 anonim ***** válasza:
83%

Szerintem egyenjogúság van, és ezt fiatal nőként írom.

Én ugyanannyit keresek, mint egy férfi kollégám, és ugyanaz a munkánk, mindenben egyezik amit csinálunk, a szünetek, és igen, a fizetés is. A közvetlen felettesünk is nő.

Jogilag a két nem egyenlő, legalábbis nyugaton. Vagy mondj egy olyan jogot! (hiszen egyenJOGúság), ami a férfiaknak van, és a nőknek nincs.

Amiket írtál, nos... Ki kényszerít ezekre?

2019. jan. 25. 22:17
 14/38 A kérdező kommentje:

Nyilván van, aki jól jár és nem tapasztal meg ilyesmit(: én örülök neki, hogy neked minden rendben van a munkahelyeden is!

Én csupán ezt tapasztalom magam körül, rengeteg ilyet hallok sajnálattal.

2019. jan. 25. 22:19
 15/38 anonim ***** válasza:
100%

És?

Fura, bunkó emberek mindig is voltak és mindig is lesznek.

Amerika, Európa, Ausztrália... Itt mind egyenjogúság van, azt nem tudod behatárolni, hogy hogyan viszonyuljanak hozzád maguk az egyének.

Nézz szét pár keleti országban. Ott nincs egyenjogúság.

2019. jan. 25. 22:22
 16/38 anonim ***** válasza:
30%

Jujj a kérdező kiburult és beszállt a "amíg a nő... addig a férfi..." játékba.

Várj, had találjam ki. Nő vagy, és harcolsz a jogaidért, mert nem kapsz elég figyelmet és elég jó elbánást?

Az első két sorodig jutottam, ugyanazt éreztem mint amikor egy kormánypárti lapot olvasok, szóval nem tudtam/akartam tovább olvasni.

2019. jan. 25. 22:22
 17/38 anonim ***** válasza:
74%
Mindenki lehet nemi eröszak áldozata. Léteznek perverz melegek, pedofilok, minden amit csak akarsz. Nevetséges ez a sok hülyeség amit itt összehordasz. Az hogy férfigyülölö vagy mert biztos nem kellesz a kutyànak se arról nem mi tehetünk. Fordulj pszihológushoz!!
2019. jan. 25. 22:23
 18/38 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem mindkét nem szív valamilyen szinten, ha nem születik kiváltságokkal (jó anyagi helyzetű család, normális szülők stb). Nekem hímsoviniszta volt az apám. Az öcsémet ugyanúgy alázgatta, mint engem. Miért nem viselkedik férfiasabban, miért ilyen, miért olyan. Miért nincsen x évesen ilyen egzisztenciája stb.

És akkor nemekre bontva:

Rengeteg negatív élmény ért férfiak által a 35 évem alatt.

Támadtak már meg utcán, fogdostak, társaságban simán beszóltak (az a hatalmas bűnöm, hogy nagy a mellem és durván zárt ruhákat hordok mégis érnek atrocitások rendszeresen), munkahelyi alázgatás, sokkal kövérebb férfi beszól az alakomra, ez nem is egyszer. Iskolás koromban nagyobb fiúk vertek, kínoztak.

Mivel nem vagyok mosolygós és kicsit komorabb az arcom, és enyhén autista vagyok, ezért előszeretettel kötnek belém amúgy is az emberek. Nők is.

A nők meg ott hibáznak, hogy elkapatják a fiaikat, a lányaikba beleplántálják a "többi nő a riválisod" marhaságot. Hányszor éreztették velem nők, hogy na én szar küllemű vagyok hozzájuk képest. És? Nem értem ezt a versengést. Nyilvánvaló, hogy az emberek 90% szebb nálam.

Vagy mint a nőismerőseim: lepapucsozták a barátomat, mert takarít és összehajtogatja a ruháit. Közben sápítoznak, hogy jaaaj az ő társuk semmit nem csinál. Fuck logic.

Szóval én mindkét nemnek ismerem a gyökerebbik oldalát.

2019. jan. 25. 22:24
 19/38 A kérdező kommentje:

Én nagyon nem ilyen irányba akartam elvinni ezt az egész beszélgetést:D

Nemtudom hányadik válaszoló. Köszönöm elég figyelmet kapok és szeretet meg mindent ennek semmi köze ehhez. Ez egy vélemény volt. Amire te most meglehetősen offenzíven reagáltál és ha nem csak ez első 2 sorig jutottál volna ( (: ) akkor elolvasod, hogy egyáltalán nem támogatom a feminizmust.

Jóég a politikát meg végképp ne soroljuk ode, mert még azért is kikapok hogy ellenzéki vagyok aztán lesz itt dádá

Mindenki legyen békében nyugalomban, nincsen nekem bajom senkivel. Csupán kérdeztem. Ennyi.:D

2019. jan. 25. 22:27
 20/38 A kérdező kommentje:

Nagyon sajnálom, hogy ilyen negatív dolgokat kellett megtapasztalnod!

2019. jan. 25. 22:29
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!