Eltitkoltam, hogy cigány vagyok. Mit tehetnék?
Figyelt kérdés
Mivel csak kb. 25 százalékban vagyok cigány, ezért nem igazán látszik rajtam, a munkatársaim teljesen magyarnak hisznek engem. Viszont néha zavar a sok rasszista megnyilvánulás és a cigány viccek elég sértőek néha. Attól tartok, ha megtudják, már nem lenne olyan a munkatársi viszonyunk. Mit tehetnék? 26 éves zalai srác vagyok.2019. jan. 1. 10:34
2/21 A kérdező kommentje:
Apám félig cigány, félig magyar. Anyám teljesen magyar...
2019. jan. 1. 10:35
3/21 anonim válasza:
Megnyugodhatsz, te mar inkább nem vagy cigàny mint igen.
4/21 anonim válasza:
Most komolyan,putris cigánynak érzed magad 25 százalékban? Ha nem, akkor ne vedd komolyan.
5/21 A kérdező kommentje:
Nem tartom magam annak, csak aggódom a munkahelyi harmónia miatt.
2019. jan. 1. 10:52
6/21 anonim válasza:
Komoly problémaid vannak hófehérke.Képzeld el én is 25℅-ban rétin***r vagyok,de soha sem hangoztattam(lehet jobb is).Szerintem nem kell velük foglalkozni.
7/21 anonim válasza:
Bennem is van egy vonóval.🙂 Engem nem zavarnak a rasszista viccek, van bennük igazság, kell egy kis önirónia. Én sem mondom el az embereknek általában, minek? Semmi közük hozzá, csak a nagyon rasszistáknak, hogy legyen lehetőségük ennek tudatában eldönteni, hogy szóba állnak-e velem így is. Nagyon ritkán fordul elő, hogy emiatt legyen valaki elutasító. Az embereknek nem a bőrszínnel, hanem a cigányokra jellemző attitűddel van problémájuk. Amúgy hiába mondod el, elfelejtik, hogy az vagy, ha nem vagy tipikus rózsás szoknyás. Legyél egy kicsit lazább, mindenkin van valami, ami miatt bántani lehet.
8/21 A kérdező kommentje:
Rendben. Igazatok van. Köszönöm.
2019. jan. 1. 11:00
9/21 anonim válasza:
Én meg a b u zivicceket hallgatom néha pár se99fej kollégától. De hát jópofa viccek szoktak lenni, nem sértenek vele egyáltalán. Nem kell nekik elmondani a háttered, mert akkor a hátad mögött fognak viccet mesélni, és az kellemetlenebb, mint néha meghallgatni egy két ordenáré poént, és újra azon derülni magadban, hogy mekkora kretének :)
10/21 anonim válasza:
Na ha valaki, akkor én szívből rühellem a cigányokat, sajnos nagyon durva személyes tapasztalat miatt is.
Viszont téged max romának hívnálak és nem cigánynak. Ahogy látom vannak munkatársaid, tehát munkád, már ebből a szempontból tisztességes ember vagy. Az én szememben te magyar vagy.
Éppen ezért nem értem miért zavar az a tény, hogy az emberek bizony gyűlölik a cigányokat, lévén hogy a "rokonaid" legalább öt évszázad alatt nem tudtak civilizálódni. Az összes hozzád hasonló roma akit ismerek szégyelli magát a többi cigány miatt. Neked sincs semmi okod ezekre büszkének lenned.
Amúgy ha a munkatársaid nem buta skinheadek, meg fogják érteni hogy te attól még magyar vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!