Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » A ti ismerőseitek is állandóan...

A ti ismerőseitek is állandóan nagyoznak?

Figyelt kérdés

Mindig próbálnak versenyezni, felérni a másikhoz. A külföldön dolgozók itthon úton-útfélen híresztelik, mennyit keresnek, sokszor irreális összegeket mondva. Mutogatják, ha új autót vettek, órákat beszélnek a saját nyaralásuk minden apró részletéről, miközben a másikról semmit nem kérdeznek. Nem figyelnek a másikra, csak fölé akarnak kerekedni a magamutogatással. Úgy viselkednek, mintha a gyerek énjük üvöltené a képembe: "nézd, én akkor is jobb vagyok, mint te, bibíí".

Nektek is ilyenek az ismerőseitek? Nálatok is megy a méregetés állandóan?

2018. nov. 5. 10:49
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Nem, én 4 évtizedek alatt soha nem tapasztaltam ilyet. Tudom, hogy van, sőt gyakori, úgy látszik, jók az ismerőseim :)

Igaz, nekem nem is lenne sokáig ilyen ismerősöm, nem szeretem az ilyesmit, s ha nem érdeklem, akkor minek is találkozzunk?

2018. nov. 5. 10:53
 2/7 anonim ***** válasza:

“nagyzolnak*

Az én barátaim is lelkesen mutogatják az új kocsijukat, naná, majd elrejtik. A nyaralásukat is elmesélik, hát kinek mesélje el, ha nem a barátjának. Ha egyszer megkérdezem tőle, hogy mi újság, akkor nyilván arról fog mesélni, ami lelkesíti, a jó munkája szuper fizetéssel, ha tudott venni kocsit, ha el tudott menni egy szép helyre... nincs ebben semmi rossz. Persze mivel barátok vagyunk, így vissza is kérdeznek, és akkor én is mesélek magamról, és merem remélni, hogy ha én lelkesen arról bugyborgok, hogy hazamegyünk karácsonyra, meg sikerült valami extrém nehezen beszerezhető, de nagyon áhított dolgot vennem anyukámnak ajándékba, akkor azt nem dicsekedésnek veszik, hanem együtt örülnek velem.

Komplexusok mindenhol, bezzeg mikor a folyamat siránkozó emberek igyekeznek túllicitálni egymást, hogy kinek nehezebb a sorsa, az teljesen rendben van. Együtt panaszkodni okés, együtt örülni nem szabad?

2018. nov. 5. 11:00
 3/7 A kérdező kommentje:
Sajnos én még rokonoknál is ezt tapasztalom. Ők órákig ecsetelik a kis közeli nyaralásuk minden unalmas részletét, mi meg körbejárhatjuk Európát, mégis meg sem kérdezik, milyen volt. Vagy pl anyósom vett egy sokéves használt autót, abba még be is ültettek, pedig nem voltam rá igazán kiváncsi, csak nem akartam bunkó lenni, ha már annyira erősködtek, de mi vettünk egy 6x annyiba kerülő új autót, azt meg kívülről megnézték, "jó, szép", aztán elvonultak.
2018. nov. 5. 11:02
 4/7 A kérdező kommentje:
Nem is csupán a nagyozásról van szó, hanem a méregetésről, a "nézd nekem mim van, neked bezzeg nincs, vagy nem veszek róla tudomást" mentalitásról. Mintha pár ember mindig felül akarna licitálni minket. Pl egy ismerősöm ugyanakkor vett autót, mint én (még régebben, mindketten használtat, kb. hasonlót), ő erősködött, hogy nézzem meg, várta a dicséretet, üljek be...stb., de mikor mondtam neki, hogy én is épp vettem egy hasonlót, nem is érdekelte, kb nem is kérdezett róla, csak az övé legyen a középpontban. De pl sokan a kutyájukkal, gyerekükkel is ezt csinálják. Csak az övék lehet a középpontban, az övékre kell figyelni,
2018. nov. 5. 11:06
 5/7 anonim ***** válasza:
Nem. Volt egy-két ilyen, de velük már nem tartom a kapcsolatot :D
2018. nov. 5. 11:46
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Egzisztenciális zavar és/vagy kisebbségi komplexus
2018. nov. 5. 11:54
 7/7 anonim ***** válasza:
50%
Mit csodálkozol, magyarországon az autó státuszszimbólum, úgy mint a gyerek.
2018. nov. 5. 12:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!