A ti ismerőseitek is állandóan nagyoznak?
Mindig próbálnak versenyezni, felérni a másikhoz. A külföldön dolgozók itthon úton-útfélen híresztelik, mennyit keresnek, sokszor irreális összegeket mondva. Mutogatják, ha új autót vettek, órákat beszélnek a saját nyaralásuk minden apró részletéről, miközben a másikról semmit nem kérdeznek. Nem figyelnek a másikra, csak fölé akarnak kerekedni a magamutogatással. Úgy viselkednek, mintha a gyerek énjük üvöltené a képembe: "nézd, én akkor is jobb vagyok, mint te, bibíí".
Nektek is ilyenek az ismerőseitek? Nálatok is megy a méregetés állandóan?
Nem, én 4 évtizedek alatt soha nem tapasztaltam ilyet. Tudom, hogy van, sőt gyakori, úgy látszik, jók az ismerőseim :)
Igaz, nekem nem is lenne sokáig ilyen ismerősöm, nem szeretem az ilyesmit, s ha nem érdeklem, akkor minek is találkozzunk?
“nagyzolnak*
Az én barátaim is lelkesen mutogatják az új kocsijukat, naná, majd elrejtik. A nyaralásukat is elmesélik, hát kinek mesélje el, ha nem a barátjának. Ha egyszer megkérdezem tőle, hogy mi újság, akkor nyilván arról fog mesélni, ami lelkesíti, a jó munkája szuper fizetéssel, ha tudott venni kocsit, ha el tudott menni egy szép helyre... nincs ebben semmi rossz. Persze mivel barátok vagyunk, így vissza is kérdeznek, és akkor én is mesélek magamról, és merem remélni, hogy ha én lelkesen arról bugyborgok, hogy hazamegyünk karácsonyra, meg sikerült valami extrém nehezen beszerezhető, de nagyon áhított dolgot vennem anyukámnak ajándékba, akkor azt nem dicsekedésnek veszik, hanem együtt örülnek velem.
Komplexusok mindenhol, bezzeg mikor a folyamat siránkozó emberek igyekeznek túllicitálni egymást, hogy kinek nehezebb a sorsa, az teljesen rendben van. Együtt panaszkodni okés, együtt örülni nem szabad?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!