Mi olyan mulatságos ezen?
En is szeretem megtartani a 3 lepes tavolsagot - ki nem (foleg idegenekkel), de az nem a koszonesemben nyilvanul meg, hanem hogy nem vagyok annyira kozvetlen nem arulok el pl neked mint boltosnak titkokat amig “kiszolgalsz”... a kezet csokolom max idosebb holgyeknek illik - az en tudomasom szerint. Nekem ne mondd ezt, ha talalkozunk, nekem is jonapot kivannal koszonj akkor mar... ha mar illem.
Mellesleg te kotod lathatoan az ebet a karohoz, szerintem a koszones tipusoknal es sokkal gazabb mikor valaki ennyire merev a nezeteihez... ilyesforman kar tartanod a 3 lepes tavolsagot mert a szemelyed boven megkoveteli azt! :D
Remelem a koszoneshez egy fajta gentleman stilus is jarul mert az akkor mar igy a stilszeru.
Ha viszont igen, akkor ezert kaphatsz mosolyt ami pozitiv. Es visszakanyarodtunk az eredeti kerdesre - mi mulatsagos ezen? Semmi. De mosolyra fakasztod a lanyokat ezzel. Ha nem tudod miert es ujra at kell beszelni az mar mas gond. De ha meg tudod miert akkor azt is tudnid kene hogy ez nem negativ mosoly... a humorerzek sem art az elet mindennapjaiba! Sot!
"Nyugaton sem tegeznek le ismeretleneket!"
Tévedés, én 25 éve élek Németországban, németek között (és NEM mosogatok, hanem komolyabb végzetttséghez kötött munkßam van!), és itt is egyre természetesebb, hogy az üzletekben is tegezve szólítanak meg, a munkatársak, kirádulásokon összekerült emberek is kapásból egezik egymást, korra és nemre való tekintet nélkül, és ennek ellenére ezt senki nem tarjta tiszteletlenségnek.
Aránylag kevés olyan helyzet van, ahol a formális megszólítás és köszönési mód elvárt!
Egyáltalán nem mulatságos, gondolom valami proli réteget szolgálsz ki az üzletben.
Nekem rendszeresen köszönnek fiatal lánykorom óta az idősebb férfiak kezét csókolommal. A férjem is az idősebb hölgyeknek, de a fiataloknak is, ha olyan a helyzet pl. gyerekek tanárnői, hivatalos helyek.
Mivel téged ilyen szánalmas vevőkör vesz körül, hanyagold, elég egy jó napot esetleg az idősebb nőknek mehet a kezét csókolom.
De proliktól ne várj sokat.
A kezit csókolom, illetlen.
Nő vagyok, mindenkinek a napszaknak megfelelően köszönök, kortól független, gyereknek is, annak is akivel tegeződöm. Akkor is, ha az illető megelőznés sziával köszön. Alapvetően magázódom, de ha a cég vállalati kultúrája a tegezés, akkor azt csinálom. Sose röhögtek ki érte.
Idegeneknek meg ha tegez én is tegez ill ha én tegezem, evidens, hogy visszategez (20 alattiak rendszeresen magáznak, amikor tegezem őket, nem illik ezt sem)
40 N
Hmm kicsit nekem erőltetett a stílusod. Próbálj meg lazább lenni.
Amúgy meg pont le is írtad: kinek a pap kinek a papné
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!