Kinek illene előre köszönni? 60éves ffi,30éves nő?
Figyelt kérdés
Nincs semmi story,csak kérdés. A szitu simán összetalálkozás lenne. Ne menjünk abba,hogy ha ő jön stb.2018. jún. 20. 10:14
1/8 anonim válasza:
Az illemszabályok szerint a férfi köszön előre.
2/8 anonim válasza:
A férfi köszön a nőnek, de ha mondjuk a nő belép valahová, pl. egy helyiségbe, akkor az köszön előre, aki belép, így ilyen esetben a nő.
3/8 anonim válasza:
30/N vagyok, és inkább előre köszönök a 60 évesnek. :D A tapasztalataim szerint az esetek nagy részében a 60 éves férfi nem köszön előre, szóval emiatt alakult így nálam. :) De nem zavar.
4/8 anonim válasza:
Ja, és nem vagyok biztos benne, hogy a 60 eves férfinek kellene előre köszönni a nő felé. De oly' mindegy. :)
(A "30/N" voltam.)
5/8 anonim válasza:
alapvetően a fiatalabb köszön az idősebbnek először és a férfi a nőnek, mivel itt egy kereszteződés van nem teljesen egyértelmű, de tökmindegy szerintem
6/8 anonim válasza:
"Ki köszön előre?
A férfi köszönti előre a nőt, még ha idősebb is nála
A fiatalabb köszönti előre az idősebbet
A társaságba újonnan érkezett köszönti előre az ott lévőket
A beosztott a magasabb rangút
A köszönést kötelező módon fogadjuk, ennek elutasítása súlyos sértés annak, akitől kaptuk."
forrás: [link]
2-es válaszoló voltam.
7/8 anonim válasza:
Nem úgy van, hogy ha generációnyi különbség van, akkor is a fiatalabb nő köszön előre az idős férfinak?
8/8 anonim válasza:
A szabály szerint a NŐ mindenek felett, neki köszönnek először. Vedd egy joly jokernek, a nő mindent üt. :) Utána számít a kor, beosztás. Kivétel, ha belép valaki egy helyiségbe, vagy éppen el akar menni, köszönéskor mindig a bejövő/távozó köszön.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!