Ezek mennyire voltak bunkó beszólások?
Tudni kell rólam, hogy elég indulatos (de alapjáraton nem túl agresszív), de intelligens és művelt ember vagyok.
Ma másfél órát túlóráztam, így fáradtan estem be a Sparba, hogy gyorsan vegyek valami vacsorára sajtot és felvágottat. A felvágottas pultnál egy fiatal molett csaj állt előttem és 5-6 féle felvágottat kért. Én igyekeztem türelmes lenni (közben mobiloztam), de mikor a végén még a salátákból is kért (ami egy másik pult és sokáig tart még kiszedik), önkéntelenül is beszóltam egy olyat, hogy "Nyugi van már, nem tört még ki a harmadik világháború". Utána ránéztem és mondtam, hogy "de téged elnézve, azt is simán túlélnéd" és nevettem egyet. Erre a csajszi elkezdett b*egolni, amire elkezdtem nevetni, és még a végén hozzátettem, hogy "nem kéne hepciáskodni, mert a végén még téged eszünk meg". :D Szerintem nagyon vicces volt.
Utána a pénztárnál is állok sorba, eltelik vagy 10 perc, erre előttem egy idősebb nő készpénzzel fizet, és vagy fél percen át bíbelődik az aprókkal. Kifizeti, erre még ott lassan pakolászik a szatyroknál, erre megint hirtelen elöntött az ideg, elővettem a Paypass kártyám, mutatom neki, és mondom, hogy "Nézze meg, bankkártya! Odatartom, és bumm már ki is van fizetve. Ez nem varázslat, technológiának hívják (ezt lassan tagoltan, a Csillagkapuból vettem a Daniel Jackson hírnökös jelenetből). Erre mondott valami olyasmit, hogy ezek a mai fiatalok... Én meg visszavágtam, hogy "sietni kéne, lassan indul a szekér". Amint látta még a pénztáros is kicsit elmosolyodott ezen.
Igazából ezen az egész nagyon feldobta a napom, sokkal jobb a kedvem, hogy így ki tudtam ereszteni a gőzt, de kicsit lelkiismeret-furdalásom van, hogy nem bántottam.e meg ezeket az embereket. Szerintem alapvetően ezek inkább frappáns és humoros beszólások voltak, nem beszéltem csúnyán és nem szidtam senkijüket, de azért lehet rosszul esett nekik.
Szerintetek mennyire voltak bunkó beszólások ezek?
Hát mondjuk, akik intelligensnek meg műveltnek tartják magukat, legtöbbször sosem azok. :D
Maximum azt hiszik, hogy teljesítették a kötelező elvárásokat, hogy "művelt" legyen.
Azaz... van egy diplomája.
Van diplomám, de ez nem kapcsolódik a témához.
Vegyesek a válaszok, úgy látszik ezek határeset beszólások volt ezek szerint.
"Tudni kell rólam, hogy elég indulatos (de alapjáraton nem túl agresszív), de intelligens és művelt ember vagyok."
Lefordítom magyarra:
-impulzuskontroll-problémáim vannak,
-az énképem hamis,
-az empátia szó jelentéséről fogalmam sincs,
-valamint semmit sem tudok a time managementről, és
-az önreflexió kifejezést hírből sem ismerem.
Nem rossz szándékkal, rosszindulatból tette?
A saját szórakoztatására sérteget vadidegen embereket, hogy a saját leírása szerint "feldobja a napját". Ez igazi zsigeri rosszindulat.
Először is, az önsajnáltatás az megy, hogy 1,5 órát túlórázott, persze a főnökével szemben nincs ekkora arca, ezért szemel ki alapvetően olyan embereket, akik gyengébbek nála.
Kicsinyes ember, mert külsőségek alapján ítélkezik, azt mindenképp ki kellett hangsúlyoznia hogy "molett csaj", majd nagyon intelligens ember módjára elkezdte a külső adottságai, kövérsége alapján sértegetni, megalázni. Mindezt azért, mert vásárolt...
Majd nekitámad egy idős néninek akivel szintén lekezelő, lealacsonyító, megalázó módon beszél, mint egy idiótával. Nem mondta ki, de ettől még úgy kezelte. Mindezt azért, mert vásárolt...
Ráadásul "intelligensen" megállapítja, hogy ez az óvodás szintű támadás frappáns volt. Hát minden volt csak nem az.
A kérdező tipikus kis elnyomott féreg lehet. Az ilyen embereknek a munkahelyen nincs arcuk, szó nélkül túlóráznak, ha tőlük nagyobb kopaszokkal, vagy kisebbségiekkel találkoznak akkor szépen meghunyászkodnak, elbújnak. Majd a komplexusaikat kiélik a gyengébb, támadható embereken és óriási sikerként könyvelik el, hogy ők aztán micsoda kemények az életben.
Nekem is mindig olyan áldott jó szerencsém van, hogy pont a legrosszabb, legfáradtabb, legsietősebb napjaimon botlok totojázókba.... De! Nem sértegetünk idegeneket, neked hogy esne hogyha akaratlanul felbosszantanál valakit, és pl. a fejed formáját illetné ékes beszólásokkal, vagy valami hasonló?
Az a lány olyan, amilyen. Ha vásárolni ment, hadd vásárolja csak meg amit kigondolt!
A nénikének gondolom nincs aki segítsen, és ezért totojázik. És a nénike nem fogja bankkártyára kérni a kisnyugdíját, mert még azt a kevéske pénzt is mindenféle levonásokkal sarcolnák. Inkább odaadja a postás Józsinak a 200 Ft borravalót, mert az úgyis egy becsületes hétköznapi jóember. Nem Csányi Sándor féle zsírgazdag pacákok zsebébe tömi a lóvét.
Látjátok, pontosan erről beszélek.
Valamelyik válaszadó ezt írta nekem: "A kérdező tipikus kis elnyomott féreg lehet." Az ilyen beszólás nem humoros és nem is frappáns, ilyet tipikusan az unintelligens bunkó emberek mondanak.
Ellenben ha én azt írom neki, hogy "Károgj inkább a dolmányos varjú barátaidnak!", az sokkal inkább humoros és frappáns, és csak minimális mértékben bunkó, látszik hogy az intelligens ember mondata.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!