Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Szerintetek egy introvertált...

Szerintetek egy introvertált "fejlődik", ha bizonyos időközönként eljár társas programokra (ahol a többséget nem ismeri), vagy inkább csak felesleges stressz az életében?

Figyelt kérdés
Meg lenne a lehetőségem, hogy havonta többször is különböző programokon vegyek részt, de nem nagyon van hozzá kedvem. Ha nagyon ritkán ráveszem magam, akkor általában ott egész jól érzem magam (a lehetőségekhez képest), de a következő programról való döntés során eléggé eltörpül ez az érzés. Érdemes lenne gyakrabban járni, hogy kicsit szocializálódjak, és "szokjam" az embereket, vagy tök feleslegesen fárasztom magam?

2018. jún. 2. 22:27
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
81%

Gyerekek, azért ne keverjük a szorongást az introvertáltsággal!

Persze, van hogy együtt jelentkezik a kettő, de a szorongás kezelhető dolog, sokszor tapasztalaton alapszik. Az introvertáltság ezzel szemben egy veleszületett dolog és csak arról szól, hogy az ember mekkora társaságban érzi magát és mennyire igényli a társaságot. Ha valakinek Kilenceskéhez hasonlóan görcsben áll a gyomra, az nem (csak) introvertált, az szorong.

Kérdező: neked kell tudnod, hogy mire van igényed. Én per pill fél karomat odaadnám 2 hét magányért a kutyámmal és a könyveimmel, úgyhogy én nem vagyok jó tanácsadó.

2018. jún. 3. 16:44
 12/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat :)

Nem akarok a társaság közepe lenni, szeretek egyedül lenni. Szóval nem arra vonatkozik a kérdés, hogy "kiforduljak magamból", csak hogy a jövőben származik-e ebből előnyöm, könnyebben megy-e majd a beilleszkedés pl. a leendő munkahelyemen.

2018. jún. 4. 10:55
 13/14 anonim válasza:
100%
Én introvertáltként minden hétvégén eljárok, eleinte fura volt, de mostanra már szinte igénylem:) szerintem próbálj meg néha te is kimozdulni.
2018. jún. 4. 14:53
 14/14 anonim ***** válasza:
Lehet,hogy ez változó. Szokja az emberek közelségét, szoktatja magát mások társágához/ a társasághoz. Szal lehet amúgy, hogy valakinek ez használ, van, akinek nem ; és van, akinek lassabban, fokozatosan halad ezzel a dolga; van, akinek úgy marad a "dumcsizzunk a felszínes semmiről, csak trécselgessünk"-képessége; valakinek az esetében még talán árt is; ha pl nem jön össze neki, mert kudarcként éli meg, vagy, mert szimplán nem jön össze neki, vagy mert ténylegesen le is szólják. És eredetileg meg az egyedülléttel pont ettől akarta megvédeni magát, mert nagyon érzékeny a lelke. Amúgy konkrétumot nem tudok. Igazából a saját közegében mindenki ki tud nyílni, ki tud bontakozni; tehát hasonló érdeklődésű körű emberek társaságában már talán nem is fog introvertáltnak számítani, mert felenged, felszabadul. PL egy tanfolyam, ahová a hasonló érdeklődési kör hozta őket; akkor máris mindenképp van bennük valami közös; és akkor így látja, hogy hasonló típusú, gondolkodás-beállítottságú emberekkel került össze, és ott már meg merhet nyílni, mert biztonságban van.
2018. jún. 4. 15:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!