Miért van túltolva a Nő-Férfi egyenlőség annyira?
Szélsőségek mindenhol vannak...
Én úgy gondolom, hogy a társadalmi egyenlőség a nemek között fontos (egyenlő fizetés, tanulási lehetőségek stb.) ez nem lehet egyformaság. (el kéne azért azt is fogadni, hogy a nők és a férfiak sem fizikailag, sem mentálisan stb. nem feltétlen egyformák. És ezzel nincs semmi baj.)
Ahogy vannak soviniszta férfiak és berögződések amik rossz hatással vannak a társadalomra (pl. próbálj meg fiatal 30 alatti esetleg házas nőként munkát találni...azonnal háttérbe szorulsz a "babaveszély" miatt) úgy vannak túltolt női reakciók is. ( pl. mikor megszabják, hogy X munkahelyen Y számú női kvótának kell lennie. Kérdem én egy állásinterjú nem a képességeknek kellene számítania? Ha igenis van jobb férfi jelentkező csak azért ne őt vegyék fel mert akkor nem lesz meg a női "létszám")
A mostani hiperfeminista mozgalom nyilvánvalóan egy szélsőséges reakció a normális mindennapokban nem ennek kéne vezetőnek lennie. Hogy "érthető válasz" e az elmúlt 100 év férfiuralma után az más kérdés...
Ezekben a dologokban a nőknek könnyebb, más dolgokban a férfiaknak. Én pl. nőként azt tapasztalom, hogy az állásinterjúk többségén kérdezgetnek olyan intim dolgokat tőlem, amihez senkinek semmi köze, míg férfiaktól nem. Hol lakom, kivel élek, kié az ingatlan, mikor akarok gyereket szülni (ha belenézünk, majdhogynem azt kérdezi, mikor fogunk védekezés nélkül dugni a párommal).
A férfiaktól nem várják el ennyire intézményesítve azt, hogy jól nézzenek ki (max. a nők egy része párkereséskor, de nem egyáltalán azt, hogy hogy menj ki az utcára, boltba, ide-oda)... és abba sem kötnek bele úton-útfélen, hogy hogy kommunikálnak az ellenkező nemmel, ha vki leszólítja őket. Jaj, ne legyek túl kedves, mert akkor áltatom, de ne is legyek túl hideg, mert akkor tahó vagyok. Öltözzek fel úgy, hogy "tetsszem a csávóknak", de ha azért, mert térd fölött végződő szoknya van rajtam és urambocsá vki megerőszakol, akkor én tehetek róla, mert miért nem öltöztem szolidabban. Nem a férfit fogják kiröhögni, fütyülni az utcán, ha ki mer menni szőrös lábbal, hónaljjal, kövéren.
Nem a férfiaktól várják el többen, hogy akkor is ő végezze a házimunka oroszlánrészét, ha mindketten dolgoznak. Ha egy háztartásban elúszik a pénz, rögtön a nőt veszik elő általában, hogy biztos miatta van (kiv. ha alkesz a pasi). Más elbírálás alá esik egy szabados nő és pasi, részeges nő és pasi, káromkodós nő és pasi. Ha egy nő úgy dönt, hogy nem ő marad otthon a gyerekkel, még akkor is, ha ő keres jobban, kitörik a 3. világháború, és mindenki szegény férjecskét sajnálja, hogy férfiatlanították. Ha egy apa elhagyja a családját és nem hajlandó a gyerekét nevelni, az semmi extra, ha a nő csinálja ezt, akkor egy szutyok.
Ha szexuálisan zaklatnak pl. metrón (ez alatt a konkrét taperolást értem, nem a füttyögést), akkor meg azt látom, hogy a többi férfi RÖHÖG rajta, milyen vicces.
Amúgy a leírtakkal kapcsolatban:
- a tökön rúgás meg a melltaperolás azért nem ugyanaz a kategória... mondjuk ugyanolyan kategória lenne az, ha egy meleg megfogná a farkad kérdés nélkül "vééééletlenül" (csak hogy hasonló súlycsoportokról meg arról beszéljünk, hogy intim helyeken fogdoz vki, akitől nem akarsz szexuális kapcsolatot). Na ilyenkor amúgy a melegeket is össznépien szidják, meg minden 2. férfikomment arról szól, hogy hú, ha ennyire elfogadjuk a melegséget, akkor biztosan meg fognak erőszakolni meg fujj, csak ne érjen hozzám, majd biztos kötelező lesz...
- azt, hogy ki mennyit ad vmi pucsító r...nak neten, arról vastagon ti tehettek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!