Mi a véleményetek a Teodor fiú névről?
Születendő kisbabánk nevén gondolkodunk, de meg vagyunk lőve. Feleségemnek és nekem egyaránt tetszik a Teodor név, és a vezeték névhez (Németh) is illik.
Azonban a környezetünk leszavazza. Érdeklődnék, hogy mi a véleményetek, Pláne ha van itt olyan aki ezzel a keresztnévvel él, hogy éli meg, szereti-e a saját nevét? Sok negatív kritika éri-e vagy meglepődnek-e az emberek amikor bemutatkozik. Szeretné-e megváltoztatni?

Nekem meglepően tetszik. Angolul még jobban is, de így magyarosítva sem erőltetett, vagy giccses.
Én ennek a névnek a női párját viselem, és régebben nem szerettem, de valahogy idővel, ahogy nőttem egyre jobban hozzámnőtt.
Szerintem mind a férfi mind a női alakja elegáns, de becézhető, és nem túl durva vagy komoly egy kisgyereknek sem.
Ja és a vezetéknévvel együtt is tetszik!!

Ne mások véleménye alapján válasszatok nevet.
Attól, hogy nektek tetszik a név, nem biztos, hogy a babának is fog.
Attól, hogy a környezeteteknek nem tetszik, nem biztos, hogy a babátoknak sem fog.
Mi nem agyaltunk sokat a névválasztáson. Gyorsan kiválasztottunk egy a vezetéknevemhez illő keresztnevet és mostanra már meg is kapta. Mindkettőnknek tetszett. Valakinek nem, de egyrészt nem az ő gyerekük, másrészt mi csak a saját véleményünkre adunk ilyen téren.
Engem sokáig bántottak a nevem miatt, csak mert nem magyar. Egyszer sem átkoztam a szüleimet a névválasztásért. Mostanra, hogy otthagytam az iskolát, már egészen szépnek találom a nevemet. A fiamé még szebb lett, sőt... különleges.
Egy dolgot biztosra vehettek, bármi is a gyermek neve, a negatív kritika így is, úgy is utoléri, még ha a neve nem is szokatlan.
Ha nektek tetszik a név, akkor szerintem felesleges ezen gondolkodnotok. Ne hagyjátok magatokat mások által irányítani, a tömeg nyomása rendelkezik az egyik legerősebb butító erővel.
Ezeket csak jó tanácsnak szántam, ti döntitek el mit szeretnétek. Mindenesetre érdemes szerintem fontolóra vennetek a leírtakat.

NémeTH Teodor.
Alapból nem rossz egy jó vezetéknévvel,habár elég tünde hatású,de szerintem érdekes név.
De megbocsáss,ez így együtt nem megy.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!