Mi a véleményetek a Teodor névről?
Szia, szerintem nem gyakori.
Nem értek egyet az előzővel, mindenki olyan nevet ad a gyerekének amit ő szeretne.
A párommal már megbeszéltük a leendő gyerekeink nevét, én ugy választottam, hogy előszöris tetszik , aztán meg hogy nem e fogják csúfolni. Persze minden kisgyereket előbb utóbb megtréfálnak a nevével, de nem adnék olyan nevet ami nyilvánvalóan csúfolást eredményez.Pl Bogyó..???
Szerintem a Teodor szép név, főleg ha illik a vezetéknévhez.
Lehet becézni Ted-nek, Teó.-nak ...Míg pici én még Dodó -nak is hívnám.:) de persze ez csak most jutott eszembe.
Nálunk is szóbajött ez a név és mindkettőnknek nagyon tetszik is,majdnem emellett döntöttünk,végül azonban meggondoltam magam,pont amiatt,hogy nem igazán lehet becézni.Nekem az egyetlen,ami eszembe jutott az a Teó,de az meg valahogy nekem olyan szappanoperás név,vagy nem is tudom.:)
Ettől eltekintve szerintem nagyon szép név!:)
En Gorogorszagban elek, itt gyakorik ez a nev. Nekem tetszik. Theodoros, vagyik Isten ajandeka. Teo-nak szoktak becezni.
En a lanyomnak magyar nevet adtam.
Nekem is tetszik, a jelentése de a hangzása miatt is. Egy Theodoroszt ismerek, egy magyarországi görög férfit.
Szintén a Teo becézésre voksolok, bejön.
Ne haragudj, de Nekem nem tetszik. Azt felejtik el sokan, hogy az a gyerek egy egész életen át ezt a nevet fogja majd viselni. A másik oldal, hogy Neked kell eldönteni, nem Nekünk, akik véleményt írunk a kérdésre.
Az én neveim: Viktória és Balázs. Ezeket például normális névnek tartom, és a becézése is megoldható.
Valamint, ha megkérdezem egy kismamát, hogy hogyan hívják a picit, és a két név közül mondja az egyiket, akkor szép névnek tartom. De ha azt válaszolja, hogy Zsombor, Olivér, Kolos, akkor nem ájulok el, hogy hú, de szép neve van a kicsinek.
Nekem is tetszik! Ritka név, nincs a top100-ban, nem ismerek sem felnőttet, sem gyereket ezzel a névvel.
Én sem vagyok a nyakatekert, kimondhatatlan nevek híve, de a tucatneveket sem szeretem.
Szerintem komoly név, szép a jelentése és lehet becézni is.
Nekem a női párja, a Teodóra is tetszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!