Mi kell neked ahhoz, hogy köszönj valakinek?
Figyelt kérdés
Tudom, hülyén hangzik a kérdés, de érdekel a dolog. Milyen kapcsolat kell hozzá nektek, hogy köszönjetek az utcán valakinek? Elég egyszeri szóváltás, vagy csak közelebbi ismerősnek szoktatok? :)2018. febr. 24. 21:52
1/13 anonim 

válasza:

Inkább közelebbi.
De pl.: Ha látok egy tanárt jönni az utcán (egyetem) és jó fej, akkor köszönök neki. :D
2/13 A kérdező kommentje:
Nem tudom miért, de valahogy olyan kellemetlenül érzem magam, amikor nem köszönök valakinek, akivel már beszéltem valaha :D persze tanároknak én is szoktam.
2018. febr. 24. 22:00
3/13 anonim válasza:
Tanáraim, barátaim. Ha csak látásból ismerem, de rámköszön, van hogy tökre le is fagyok, de igyekszem visszaköszönni
4/13 anonim 

válasza:

Nem elég egyszeri szóváltás, mert a tescos pénztárosra sem fogok ráköszönni a főutcán. De ha mondjuk iskolából vagy munkahelyről ismerem, akkor nyilván többször össz futunk, és köszönünk egymásnak, még ha nem is csevegünk minden nap.
Bár én sokszor inkább megvárom, hogy az illető köszönjön előbb, mert annál nincs rosszabb, ha én ráköszönök, ő meg levegőnek néz . Volt már ilyen, és tudom, hogy ez akkor az ő szegénysége, de nekem ez olyan rosszul tud esni.
5/13 anonim 

válasza:

Munkatárs, volt évfolyamtárs egyetemről, volt osztálytárs, ha faluban vagyok rokonoknál, akkor MINDENKINEK (XD), a házunkban szintén mindenkinek (nem ismerem őket még látásból se, de itt mindenki mindenkinek köszön)
6/13 A kérdező kommentje:
Ezek szerint nem csak engem bánt, ha valaku nem köszön vissza, sajnos volt már rá példa. Azóta valahogy nehezemre esik előre köszönni velem egykorúaknak...
2018. febr. 24. 22:07
7/13 anonim 

válasza:

Valamiféle ismeretség: tanár, munkatárs, szomszéd, postás, stb.
8/13 anonim 

válasza:

#5 vagyok
Amúgy nekem már olyan is volt, hogy az egyik turiban sokat vásároltam, és kedves volt az eladó, aztán amikor az utcán szembe jött, köszöntem neki :)
9/13 anonim 

válasza:

Van, hogy olyannak is köszönök az utcán, akit nem is ismerek (még nem beszéltünk soha, a nevét sem tudom), csak látásból ismerjük egymást egyetemről vagy a koliból. Nem mindenkivel van így, csak akkor köszönök, ha látom az illető tekintetén, hogy ő is felismert engem.
10/13 anonim 

válasza:

Megmondom mi kell hozzá: köszönök neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!