Szerintetek ciki, ha valakinek nincs magáról egy képe se facebook-on?
Már többen is megszóltak amiatt, főleg a családtagjaim, hogy tök szánalmas, hogy nincs kint magamról egy képem se, csak a macskámról vagy az animékről, filmekről, amiket nézek. Ilyeneket állítottam be profilképnek is.
És mostmár nekem is ciki egy kicsit, amikor végignézem pl. az osztálycsoportban a tagokat, hogy mindenkinek olyan profilkép van kirakva, amin ő szerepel, az én nevem mellett meg ott egy cica. De nem merek képet feltölteni magamról, mert az osztályban van pár ember, akik gyűlölnek és mindenért beszólogatnak, kibeszélnek a hátam mögött, ha kiraknék magamról egy képet, biztos kiröhögnének és olyanokat mondanának, hogy ilyen fejjel ők inkább elbújnának..Tényleg nem vagyok valami szép amúgy....Meg azt sem akarom, hogy a barátnőim olyanokat írjanak a képem alá, hogy "de szép vagy", mások meg közben ezen röhögjenek, hogy uhh de szánalmas, hogy így írják, milyen szép vagyok és közbe milyen gusztustalanul nézek ki..
Nem segít az sem, ha magamról csinálok képeket, az előlapi kamerámmal szoktam magam fotózni, mert úgy legalább látom magam és kevésbé nézek ki Down-kórosnak, de egyszerűen amikor megnézem az elkészült képet, mintha nem is én csináltam volna. Mármint mielőtt megnyomtam volna a fotózós gombot, direkt beálltam egy olyan pózba, amiben jól néztem ki meg az arcomat is ott "igazgatom" csomó ideig, hogy a lehető legelőnyösebben nézzek ki a képen, de amikor visszanézem a képet, valahogy más..Az arcom mintha el lenne torzulva az elkészült képen. Azt hittem egy ideig, talán elfáradnak az arcizmaim, mert annyi ideig próbálok normális képet vágni, vagy talán a telefonommal van baj, de mások telefonjával vagy kamerájával is ugyanolyan undorítóan nézek ki, legalább is szerintem..Amikor mondjuk neten ismerkedek valakivel és küldök magamról egy képet, általában azt mondják, aranyos vagyok, de én mégse bírok még csak rá se nézni a képemre..És hiába mondják ezt mások, talán igaz is, hogy nem vagyok olyan vészes, ha kiraknám ugyanazt a képet facebook-ra, az osztálytársaim akkor is beszólnának..
Szerintetek ez gáz?
Szerintem nem ciki. Ha most nem akarsz kirakni magadról képeket az internetre, akkor nem kell. Ha viszont szeretnél, akkor ne érdekeljen az, hogy mások mit gondolnak, mindenkinek úgy sem fogsz tetszeni.
De szerintem az nem ciki, hogy nincs rólad kép. Akik ismernek, úgy is tudják hogy nézel ki. Rólam sem volt kép sokáig, épp a napokban állítottam be profilképet. Olyan furának tartom azt a képet, de most okéé, nem érdekel mit gondolnak mások rólam.
Ha beszólnak az osztálytársaid, akkor azzal csak magukat minősítik. :)
Szerintem ez tök természetes.
Nekem sincs fotogén arcom. Gyűlölöm, ha fényképeznek, saját magam fotózását meg hülyeségnek tartom. Gimiben nem is volt "rendes" profilom. Többnyire a karakterem arcával nyomultam, a nevemet sem vállaltam -- ez azért szembeszökőbb egy profilképnél --, de nem egyedül voltam "fura", így nemigen tűnt fel a dolog, pedig biztos, hogy kibeszéltek.
Azóta készült egy kép, amin tetszem magamnak, azt ugyan használom, de a nevem továbbra sem teszem közzé, és nem izgat, kinek milyen hasfájást okozok ezzel. *My* life, *my* way.
Egy általános érvényű tanács: ha nem muszáj, az "ellenségeid" ne legyenek az ismerőseid. Így, ha be is szólnak (bármikor, bármivel kapcsolatban), az hozzád alig (vagy egyáltalán nem) fog eljutni. Egyre kevésbé fog érdekelni, pár életunt kis görcs mit gondol rólad. Egyszer majd *te* neveted ki *őket*, mert rájössz, hogy egy rakás szánalom az egész banda, akinek az élete jóval sekélyebb a tiédnél. :D Tapasztalat.
Gondold át, *te* mit szeretnél, *neked* hogy jó -- az érveid közül húzd ki azt, amelyik úgy kezdődik, "a többiek". Hirtelen egész másképp fogsz magadhoz viszonyulni.
Én is mindig zavarban vagyok, ha más fotóz :( A tablóképemen is úgy nézek ki, mint egy fogyatékos, mondjuk nálam rátett egy lapáttal még az is, hogy a fotósunk egy bunkó p-csa volt..Amikor mondtam, hogy nem igazán tetszenek a képek, amiket elsőnek csinált rólam, elkezdte húzni a száját, hogy jajj mer ezek mér nem jóóók és kb úgy kellett könyörögnöm neki, hogy csináljon már rólam még vagy 2 képet..És így rólam csinált vagy 7-et összesen, másról meg 20-at. Meg közben állandóan ordibált velem..
Ráadásként még az osztályfotókon is mindig én néztem ki a legszarabbul :/ Főleg azokon, amiknél azt mondták, hogy csináljunk valami vicces dolgot, én meg hirtelen nem is tudtam, mit csináljak és mindenki így felugrott vagy szamárfület mutattak egymásnak a haverjaikkal, stb, én meg ilyen búvalb4szott megszeppent képet vágtam :"D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!