Ti mit gondolnatok/csinalnatok, miutan kiderulne az egyik ismerosotokrol, hogy komoly skizofreniaban szenved?
Eros skizofreniaban szenvedek es nem szeretnemm, hogy mindenki tudja ezt rolam. 1 embernek beszeltem errol(csaladon kivul), ot ismerem nagyon reg ota(bar sokaig nem lattuk egymast), vele nottem fel, ugy erzem meg o sem igazan erzi, hogy hogy alljon ehhez a dologhoz.
Ez tenyleg olyan erzes, hogy ahogy megerzik, hogy nem vagyok fejben teljesen egyben, eltaszitanak maguktol az emberek. Igazabol rajtam tenyleg nagyon latszik, foleg igy kivulrol, hogy valami van, de azert, hogy ennyire elitelnek miatta, az tenyleg nagyon rosszul esik. Ez ugyanugy vonatkozik a parkapcsolataimra. Elegge hamar vege szokott lenni, es a forgatokonyv nagyjabol ugyanaz. Ugymond rovid ido alatt eljon az a korszak, amikor egyre kevesebbszer talalkozunk, egyre kevesebbszer beszelunk, es akkor ezzel az a cel gondolom en, hogy ugymond "feledesbe menjen" ez az egesz. Mondtam mar en el kapcsolat legelejen, hogy skizofren vagyok, mondtam mar akkor is, amikor mar alakuloban volt a dolog, de nagyjabol mindig ugyanaz van ugyanugy. Az meg, hogy ok nem gondoltak volna, hogy valami nincs ugymond rendben, az teljesen kizart, vagy talan amikor megtudjak, hogy skizofreniarol van szo, az az, ami olyan nagy sokk lenne?
Na ,rendben :)
Nézd, én bipoláris vagyok, szóval valamennyire képben vagyok a dologgal. Ami barátoknál nekem bevált az az, hogy nem rejtem véka alá az állapotomat, ismerkedésnél az első adódó alkalommal szóba hozom. Ha elviccelem, az még jobb is. Senki nem szereti, ha hazudnak neki és ha elhallgatod hogy skizofrén vagy, akkor lényegében hazudsz. Ha emiatt faképnél hagynak, akkor ugyanígy megtennék x idő múlva is, szóval nem vesztettél semmit. Magyarázd el nyugodtan, hogy néha viselkedsz furcsán, de semmi gáz és hamar elmúlik. Nekem is vannak bőven gondjaim, sűrűn hangulatot váltok és egy-egy depressziós rohamnál hajlamosak az emberek azt hinni, hogy meg vagyok sértődve aztán kombinálnak össze-vissza -.- Szóval gyakorlatilag állandóan figyelnem kell magam és jelentést kell adnom, ha épp hangulatban vagyok, hogy tudják, hogy fogok viselkedni.
Nálad kétféle probléma is lehet a háttérben. Az egyik, hogy nem értik az emberek, hogy hogy kezeljenek. Meg kell magyaráznod nekik és próbálj meg önfegyelmet gyakorolni. Nehéz k vára én már csak tudom, de te érzed, hogy hogy érzed magad és nem ők. Azt is tudnod kell, hogy mit fogsz csinálni. Hiszen tudod a tüneteidet... próbálj meg uralkodni magadon, erővel tenni a rohamok ellen.
A másik: anyám is skizofrén. Amit róla tudok elmondani, az az, hogy iszonyatosan hisztériás és a végletekig paranoiás. Nem lehet hosszú távon idegekkel bírni és ő egyáltalán nem veszi észre, hogy mit csinál, vagy csak nem akarja? Nem tudom. De mindenki otthagyja, ahogy tudja. Így nem lehet élni, még ha beteg is vagy, nem várhatod el, hogy az emberek elviseljék, ha megállás nélkül bántod őket, vagy még jobb, félreérted őket - és remélhetőleg nem teszed.
Ezek szerint jársz agyturkászhoz, én azt mondom, próbáld meg vele megbeszélni ezt a dolgot. Ha elég ideje ismeritek egymást, nyilván ő látja, ha ilyen taszító dolgaid vannak, amikről talán nem is tudsz. Ha nincsenek, akkor pedig tud tanácsot adni, végtére is szó szerint az a dolga, hogy visszagyömöszöljön a társadalomba...
Nézd, az ember igyekszik ép mentális állapotú párt keresni maga mellé, így nem olyan meglepő, ha nem tolerálják a párjelöltek ezt a betegséget. Ijesztőek a tünetek, ráadásul a paranoia végletekig ki tudja meríteni egy ilyen ember környezetét.
Nekem is voltak mentális problémáim, sőt, időnként moat is előjön néhány "rémségem", de egy ilyet, mint ami neked van, még én se tudnám elfogadni.
Kérlek, ne tegyél úgy, mintha te csupán _kissé eltérnél az átlagostól_. Minimum középsúlyos mentális betegséged van, kb tönkre tudod tenni a szűk környezeted életét, nem kell ez a kacsintgatás.
Tudom, miről beszélek, anyám paranoid skizofrén, még én is jártam pszichológushoz miatta.
A jó édes...-nak nincs betegségtudata. Nem értelmi fogyatékosok vagyunk. Nem tudom, honnan jött ez a baromság, hogy a skizók nem értik meg, hogy betegek. Nálam a családom nem hiszi el, hogy az vagyok, csak én (diagnosztizáltak)...
"Több személyiség halucináció, vagy periódusos vagy? Gyanakvó,önvádló vagy dühöngő?"
Hogy mi? A skizóknak NINCS több személyiségük. Az a disszociatív személyiségzavar.
Utolsó, valójában a környezet tette tönkre a skizofréneket. Megfelelő környezet nélkül ez a betegség nem alakul ki, csak a hajlam van meg az emberben. Engem pl. a szüleim nem igazán szerettek, érzelemmentesnek tűntek, és erkölcsileg sem voltak a toppon. Ez nem középsúlyos betegség, hanem nagyon súlyos.
Kérdező, én sajnálnám. De szerintem ne mondd el, semmi közük hozzá.
Ez nem olyan, hogy néha átveszi valaki más a testedet, és nem vagy önmagad?
Legjobb tudomásom szerint az esetek 99%-ban megszálló lélek okozza a skizofréniát, és az Arolo-val és sok egyéb spirituális gyógyító technikával elzavarható.
Ezt próbáltad már?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!