Ti mit gondolnatok/csinalnatok, miutan kiderulne az egyik ismerosotokrol, hogy komoly skizofreniaban szenved?
Eros skizofreniaban szenvedek es nem szeretnemm, hogy mindenki tudja ezt rolam. 1 embernek beszeltem errol(csaladon kivul), ot ismerem nagyon reg ota(bar sokaig nem lattuk egymast), vele nottem fel, ugy erzem meg o sem igazan erzi, hogy hogy alljon ehhez a dologhoz.
Ez tenyleg olyan erzes, hogy ahogy megerzik, hogy nem vagyok fejben teljesen egyben, eltaszitanak maguktol az emberek. Igazabol rajtam tenyleg nagyon latszik, foleg igy kivulrol, hogy valami van, de azert, hogy ennyire elitelnek miatta, az tenyleg nagyon rosszul esik. Ez ugyanugy vonatkozik a parkapcsolataimra. Elegge hamar vege szokott lenni, es a forgatokonyv nagyjabol ugyanaz. Ugymond rovid ido alatt eljon az a korszak, amikor egyre kevesebbszer talalkozunk, egyre kevesebbszer beszelunk, es akkor ezzel az a cel gondolom en, hogy ugymond "feledesbe menjen" ez az egesz. Mondtam mar en el kapcsolat legelejen, hogy skizofren vagyok, mondtam mar akkor is, amikor mar alakuloban volt a dolog, de nagyjabol mindig ugyanaz van ugyanugy. Az meg, hogy ok nem gondoltak volna, hogy valami nincs ugymond rendben, az teljesen kizart, vagy talan amikor megtudjak, hogy skizofreniarol van szo, az az, ami olyan nagy sokk lenne?
Semmit. Talán megértetném vele,hogy számíthat rám .
Milyen tüneteid vannak?
Több személyiség halucináció, vagy periódusos vagy? Gyanakvó,önvádló vagy dühöngő?
A skizofrén szó elég ijesztően hangzik. Beszédeden, testbeszédeden látványosan látszik?
Lehet, hogy hülyén hangzik, nem vagyok vallásos, de ha ebben a betegségben szenvednék, akkor elmennék pár hónapra szerzetesnek. Ilyen közösségben a legtoleránsabbak az ilyen emberekkel.
"Aki valóban skizofrén annak nincs betegség tudata"
Nem kotekedni szeretnek, de azert megertem, hogy min megyek keresztul, es hogy mivel diagnosztizaltak.
Egyebkent pedig "Undifferentiated schizophrenia"
Tunetek pedig:
Deluzio
Hallucinacio
Rendezetlen beszed/gondolkodas
Katatonia
Igazabol nem is tunetek, hanem a tipusok amibe a nem differencialt skizofrenia beletartozik. Azon belul pedig vannak bizonyos tunetek, peldaul:
Lemerevedes, furcsa mozdulatok.
Szetesett gondolkodas, realitaserzekeles romlasa.
Eros paranoia, stb..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!