Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Miért van feminizmus?

Miért van feminizmus?

Figyelt kérdés

Most komolyan. Miért van most ez a neofeminizmus?

Szögezzük le: 18 éves lány vagyok.

Odáig értem,hogy a nők is tanulhassanak,a házasság meg legyen két ember közt és ne legyen többenjűség. De őszintén szólva én már a szavazati jogot is úgy gondolom,hogy megfontolnám jópárszor. A nők igenis hisztisek,és ha elborul az agyuk,akkor nem tudnak tisztán gondolkozni,mert a hiszti az hiszti.

Miért kell kiakadni azon,hogy egy nő dolga főzni,mosni,takarítani? Egy nő dolga gyereket nevelni,háztartást vezetni,a férfi dolga pedig mindezt fenntartani a hölgynek. Komolyan nem értem...Őszintén magyarázza el nekem valaki,könyörgöm. Meg például mikor kiakadnak,hogy a fiúk szerint a lányok nem gamelhetnek,nem focizhatnak stbstb....Kit érdekel?😂 Nekem az életem egy pc játék mégsem mondom el a kutyának sem,mert a nevem alapján lehetek én srác/lány is. Aki ezekkel felvág az ...hiányos véleményem szerint

2018. febr. 8. 19:48
1 2 3 4
 31/33 anonim ***** válasza:
71%

#29 Teljesen természetes, hogy a nőkben is van egy jó nagy adag beléjük nevelt szexizmus. Nem a férfiaktól külön szocializálódtunk, ugyanazokat a sztereotípiákat nyomták mindkét nembe, szóval az nem nagy érv, hogy sok nő is bizonyos színben látja a női és férfi nemet.

És természetesen van rengeteg nő, akik már jó ideje próbálják kisebb nagyobb sikerekkel bontani a rájuk nehezedő sztereotípiákat. Nem is az lett volna a kommentem lényege, hogy a semmire fel kapjunk elismerést, hanem arra reagáltam, hogy egyesek tagadják a nemi sztereotípiák puszta létét is, és még számukra sértő, ha valaki fel meri hozni, hogy a nők hátrányosan vannak megkülönböztetve a legtöbb munkában, teljesítménytől függetlenül.

Az utolsó mondatra meg: igenis kell nyomni a nőket minden egyes szakmában, mert a soha a büdös életben senki sem ért el semmit úgy, hogy szép csendben várta a sarokban az elismerést. A példáim egyértelműen mutatják, hogy a nőkben igenis van rengeteg potenciál, de sokszor így is az inkompetensebb férfiakat választják csak azért mert a nemi hierarchia magasabbiknak elkönyvelt felébe született, ami nem fog változni, ha a nők továbbra is elhallgatnak, ha csendre intik őket. Az amerikai elnökválasztásnak meg már isszák is a levét a dagadtak, pláne azután, hogy sokan elveszítették az egészségbiztosításukat Trump miatt. Jó lecke volt az nekik, ne aggódj.

2018. febr. 17. 17:43
 32/33 anonim válasza:
Mélyen tisztelt kérdeő menny el egy könyves boltba vedd meg a fő ideológus által írt könyvet és meg tudod.
2019. dec. 3. 14:40
 33/33 anonim ***** válasza:
Én feminista fiú vagyok. A fiúk nem többek és nem jár nekik semmivel több, csak mert van egy péniszük, meg két heréjük. A lányoknak ugyanannyi joguknak kell lenni, mint a fiúknak, ki kell állni az mellett hogy ne bánthassák őket és hogy egyenlők legyenek velünk. :-) Aki beszélt már lánnyanal vagy volt már barátnője az tudja hogy miért... :-)
2020. máj. 15. 23:04
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!