Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Miért van feminizmus?

Miért van feminizmus?

Figyelt kérdés

Most komolyan. Miért van most ez a neofeminizmus?

Szögezzük le: 18 éves lány vagyok.

Odáig értem,hogy a nők is tanulhassanak,a házasság meg legyen két ember közt és ne legyen többenjűség. De őszintén szólva én már a szavazati jogot is úgy gondolom,hogy megfontolnám jópárszor. A nők igenis hisztisek,és ha elborul az agyuk,akkor nem tudnak tisztán gondolkozni,mert a hiszti az hiszti.

Miért kell kiakadni azon,hogy egy nő dolga főzni,mosni,takarítani? Egy nő dolga gyereket nevelni,háztartást vezetni,a férfi dolga pedig mindezt fenntartani a hölgynek. Komolyan nem értem...Őszintén magyarázza el nekem valaki,könyörgöm. Meg például mikor kiakadnak,hogy a fiúk szerint a lányok nem gamelhetnek,nem focizhatnak stbstb....Kit érdekel?😂 Nekem az életem egy pc játék mégsem mondom el a kutyának sem,mert a nevem alapján lehetek én srác/lány is. Aki ezekkel felvág az ...hiányos véleményem szerint

2018. febr. 8. 19:48
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
#14 Őszintén sajnálom, hogy a tyúkszemedre léptem azzal, hogy egy random számítógépes játékot nem értékeltem eléggé. Nyilván rengeteg ügyesség, gyakorlat, és némi ész is kell hozzá, pont úgy, mint gyakorlatilag mindenhez az életben, ha jól akarsz csinálni valamit. Youtube videókat nem néztem még erről, mert az élet túl rövid ehhez úgy, hogy nem nagyon hat meg a dolog, viszont volt szerencsém élőben látni olyanokat, akik komolyan vették ezt a játékot, de nem, még így sem érzem, hogy ez nagyobb elismerést érdemelne, mintha bármi másban lennél jó.
2018. febr. 12. 19:17
 22/33 anonim ***** válasza:
62%
20-as, bizony, és a törvény ezeket a személyeket meg is bünteti, ugyanúgy mint azokat, akik különbséget tesznek a nemek között. Ha ti nem tesztek semmit a saját ügyeitek érdekében, akkor ne várjatok csodát.
2018. febr. 12. 22:29
 23/33 anonim ***** válasza:

Ha feljelenettem volna a munkáltatóm nem lett volna munkám utána és még annyi pénzt se kerestem volna nem olyan egyszerű a dolog mint aminek látszik írtam is hogy csak azután léptem le miután találtam másik biztos állást

A munkáltató meg kimagyarázta magát úgy könnyű ha van protekcioja mindenhol

2018. febr. 12. 22:40
 24/33 anonim ***** válasza:

Ki mit nem tesz? Mikor mondtam, hogy csodát várok az Istentől a semmiért cserébe?

Még mindig kétes, mert törvényellenes (":P") vagy már büntetik is őket a megérdemelt módon? Gyors váltás.

2018. febr. 13. 22:47
 25/33 anonim ***** válasza:
51%

Te álomvilágban el vagy mi?

Az egyik hozzászólónak volt igaza Ölni és adót csalni is törvényellenes mégis csináljak gondolkozz már

2018. febr. 14. 14:28
 26/33 anonim ***** válasza:
63%

[link]

Amikor vakon hallgatták meg az orkesztrákba jelentkezőket 30-50%al több nőt vettek fel, mint amikor tudták a nemüket.

[link]

Tudományos területeken is ez van; csináltak egy kísérletet arról, hogy pont ugyanazt a kérvényt adták be kétszer; egyszer női névvel egyszer pedig férfi névvel, és jóval többször választották a férfit. Mert csak...

Online ügyfélszolgálatoknál is a ha női névvel írsz, az ügyfelek türelmetlenebbek, akadékoskodóbbak, mintha ugyanazt a szöveget írod férfi névvel, így a látszat az, hogy a nők kevésbé hatékonyan végzik a munkájukat, így ritkábban is léptetik elő őket.

Ez a jelenség igaz szinte minden más szakmára is.

[link]

Hagyjuk már a francba ezt a "nincsenááááám diszkrimináció" maszlagot, mert mindenki, akinek kettőnél több agysejtje van, fogja a fejét, ha ilyen hülyeséget olvas. És nem, senki sincs megbüntetve.

2018. febr. 14. 16:39
 27/33 anonim ***** válasza:
44%
Én teljesen egyetértek az utolsó válasszal de mástól várhatod a lekezelő kommenteket mert pár ember nem tudja felfogni az ilyen dolgokat a beszűkült latasmódjuk miatt
2018. febr. 14. 17:19
 28/33 anonim ***** válasza:
51%

Igazad van.

De úgyis le fognak egyesek pontozni, hiába vannak nem mucsaröcsögei szintű forrásaid. A "hamis az egész, mert nem bírom őket" elvűek nem fogják ezt belátni soha.

2018. febr. 14. 18:28
 29/33 anonim ***** válasza:
52%

#26: Én pedig csak részben értek egyet ezzel.

Sokszor valóban az egyik szempont a választásnál az illető neme. Nem csak a férfiakra, hanem a nőkre is jellemző az, hogy bizonyos feladatokra inkább férfiakat, vagy inkább nőket választanak. Ha egy nőnek szüksége van mondjuk egy vízvezeték szerelőre, akkor ő is nagy valószínűséggel a férfi vállalkozót választaná a női helyett. Pedig semmi olyan hiba nem keletkezhet egy egyszerű lakásban, amit a női szerelő a neme miatt képtelen lenne megoldani. Ugyanígy jobban megbíznak a férfiak és a nők is a férfi autószerelőben, kőművesben, villanyszerelőben. Az informatika már egy érdekesebb dolog, de tapasztalat, hogy a nők is és a férfiak is szívesebben kérnek férfiaktól segítséget, amennyiben ez lehetséges. Ugyanígy szívesebben bízzák a kisgyereküket egy "óvónénire", vagy alsó tagozatban egy "tanítónénire". A férfi pedagógusok csak a felsőbb évfolyamokon elterjedtebbek. Az egészségügyben sem véletlen az, hogy a női ápolók vannak többen. Illetve női és férfi vezetőknek is inkább titkárnője és nem titkára van.

Ennek ellenére nem gondolom, hogy bárkit is akadályozni kellene a hivatásában csak a neme miatt. Ha egy nő autószerelő akar lenni, felőlem legyen (nekem még tetszenek is az olyan nők, akiknek van bátorságuk kipróbálni magukat valami olyasmiben, ami elvileg a férfiak területe), ahogy egy férfi is lehet óvóbácsi. Viszont azt tudomásul kell vennie mindkettőnek, hogy a velük szembeni sztereotípiákat nekik kell lebontani, nem várhatják el ezt a társadalomtól. Ha olyan jók az adott területen, akkor úgyis bizonyítani fognak, ha pedig nem, akkor vagy fejlődniük kell még, vagy pályát kell változtatniuk. Hozzáteszem, ha a példában szereplő női autószerelő és az óvóbácsi tényleg jó abban amit csinál, akkor mások is a nyomdokaikba akarnak majd lépni és ha ők is "megfelelnek" a társadalom elvárásainak, akkor szép lassan sikerül lerombolni a velük szembeni sztereotípiákat. Ez így működőképes.

Viszont ha a társadalomra rá akarod erőszakolni a női autószerelőt, felsővezetőt, politikust, mérnököt, csak mert egyenlőség van, abból semmi jó nem fog kisülni. Jó példa erre a legutóbbi amerikai elnökválasztás.

2018. febr. 17. 16:36
 30/33 anonim ***** válasza:

Az elnökválasztást inkább hagyjuk

Trampnál mindenki jobb lett volna

De a többivel nagyjából egyet értek

2018. febr. 17. 17:33
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!