Miért van feminizmus?
Most komolyan. Miért van most ez a neofeminizmus?
Szögezzük le: 18 éves lány vagyok.
Odáig értem,hogy a nők is tanulhassanak,a házasság meg legyen két ember közt és ne legyen többenjűség. De őszintén szólva én már a szavazati jogot is úgy gondolom,hogy megfontolnám jópárszor. A nők igenis hisztisek,és ha elborul az agyuk,akkor nem tudnak tisztán gondolkozni,mert a hiszti az hiszti.
Miért kell kiakadni azon,hogy egy nő dolga főzni,mosni,takarítani? Egy nő dolga gyereket nevelni,háztartást vezetni,a férfi dolga pedig mindezt fenntartani a hölgynek. Komolyan nem értem...Őszintén magyarázza el nekem valaki,könyörgöm. Meg például mikor kiakadnak,hogy a fiúk szerint a lányok nem gamelhetnek,nem focizhatnak stbstb....Kit érdekel?😂 Nekem az életem egy pc játék mégsem mondom el a kutyának sem,mert a nevem alapján lehetek én srác/lány is. Aki ezekkel felvág az ...hiányos véleményem szerint
hu, de fogod itt kapni a savat mindjart.
velemenyem szerint az jo, hogy a nok is tanulhatnak, dolgozhatnak, szavazhatnak, stb., viszont mar ki vannak harcolva ezek a jogok, csak elni kell veluk, nincs szukseg tovabb nyomni a feminizmust europaban, mert itt mar elerte celjat a dolog, egyenloek vagyunk a ferfiakkal ( en igy erzem, sosem ert hatranyos megkulonboztetes amiatt, mert nonek szulettem).
Abban egyetertunk, hogy a fozes mosas takaritas a no dolga, es a ferfi kell ( ene), h megteremtse a felteteleket ehhez, de nagyon vszinu h napjainkban 1 fizetes halvany ennek kivitelezesehez. :S ( mi nagyon szerencses csalad vagyunk, igy elunk, bar en is dolgozom 50%ban).
igazabol legyen neked oromod abban, ha olyan part talalsz magad melle, aki tamogat az elkepzeleseidben, de ugyanugy felesleges erre felvagni, mint ahogy szerinted masoknak is az arra, h feministak.
Igazából ez egy elcsépelt politikai irányzat vagy ha a kommunizmusnak az osztályharc az alapja, akkor a feminizmusnak meg a nemek harca...
Azért a szavazati jog mindkét nemnek kell hogy ugyanúgy járjon. Ez alapján inkább annyit említenék meg, hogy a feministák szerint régen csak a férfiak szavazhattak, a valóság, hogy régen a férfiak nagyrésze sem szavazhatott, csak az előkelő kisebbség.
A párkapcsolati modellnél meg szerintem mindenkinek egyéni döntésének kell hogy legyen, hogy hogyan képzeli el, illetve olyan parntert válasszon. Meg mindenki más, vannak nők, akik az anyaságban látják a kiteljesedésüket, mások inkább a karrierre koncentrálnak, ugyanez a férfiaknál is valaki akar apa lenni, valakinek a karrier fontosabb, van akinek lehet a hobbijai stb. És itt jön képbe a feminizmus, ami meg akarja mondani a nőknek, hogy mit csináljanak, hogy a karriervonalra feküdjenek rá, ahelyett hogy aszerint éljenek, ahogy maguk akarják.
És ezeknél még nagyobb bajok is vannak a feminizumssal, a genderideológia terjesztése, ami teljesen ellentmond a biológiának, női kvóták létrehozása a magas munkahelyi pocizóban, vagyis a tehetséges előrejutás helyett mesterségesen beültetni a nőket a vezető pozícióba. Meg szintén mesterségesen akarja generálni, pl a mérnökök csak kis része lány, nem azért mert rosszabbak lennének, hanem alapból kevesebb nőt érdekel a szakma, mint férfit. De a feministák az ilyen jellegű helyekre is mesterségesen akarnának minél több nőt beletolni, az egyén döntése helyett.
Akkor ott van még az isztambuli egyezmény, amit szerencsére a magyar kormány még nem ratifikált (és reméljük nem is fogja) ami diszkriminálja a két nemet.
Meg az ilyen apró baromságok, pl. most a forma1-be ne legyenek a grid-lányok, mert az húha de szexizmus, a filmekben is a női hősök kellenek, mert ha nincs szexizmus, meg rengeteg egetverő baromság.
Az az észrevételem az antifeminista lányokkal kapcsolatban, hogy pont, hogy ők azok, akik bele akarnak kotnyeleskedni mások dolgába. (Sokaknál ráadásul nehéz eldönteni, hogy tényleg lányok-e vagy valami garzonlakó troll akarja csak szítani az indulatokat).
Ha nem érdekel a feminizmus, ne foglalkozz vele. Ha te akarod pucolni a sz@rfoltot a pasid gatyájáról, szíved joga, de ne szólj bele abba, hogy más nők nem akarnak maguknak ilyen sorsot csak azért mert nők. Nem akarsz szavazni mert egy hisztis kis p..csának gondolod magad, aki képtelen összerakni 2 gondolatot a fejében? Senki sem kötelez rá.
A gamerkedésre meg pont sz@rik mindenki, bár tény, hogy jó lenne, ha a női sportcsapatok nem kapnának kevesebb pénzt, mint a férfi csapatok, mert pénisz >vagina.
Had csinálja mindenki a saját dolgát. Ha te nem akarsz ennek a részese lenni, akkor nem kell, de amiatt panaszkodni, hogy mások mit csinálni ostoba időpocsékolás.
Nem szoktam hisztizni. Nemtől függetlenül vannak egyedek, akik képtelenek az érzéseiket kordában tartani.
Ne csak magadból és/vagy környezetedből indulj ki.
Fogadd el mások véleményét, miként mi is elfogadjuk azt, ahogy te szeretnél élni.
A vélemény nem feltétlenül tény.
A feminizmus pont megadná mindkét lehetőséget.
Az már csak a könnyen befolyásolhatók (és elnézést, de egyben nem is túl intelligenesek) baja, hogy a média által bemutatott 1 őrültet veszik csak észre a 100 másik normális mellett. Ez ugyanolyan, mint amikor más magyarok miatt hiszik azt, hogy én is csóró, műveletlen balkáni paraszt vagyok. Az vagyok? Nem.
A feminizmusra meg még igenis, szükség van. Mindenkinek. Nem csak a nőknek.
Nagyban él még ebben az országban a "férfiakat nem is lehet megerőszakolni" szemlélet. Az is probléma, hogy a kapcsolatban bántalmazott férfiakat sokan kiröhögik, szervezetek által nyújtott segítségről nem is nagyon hallok. Talán pont Puzsér említette az utóbbit, javítsatok ki, ha nem.
A #3 es #4 jol osszefoglalta.
Kerdezo, neked meg ajanlom, hogy nezz az egesznek jobban utana, ez nem egy fekete-feher egyszerusegu dolog.
Mindenki elje az eletet ugy, ahogy akarja. Ne te mondd meg, se nem mas.
Én feminista és maskulinista is vagyok.
Csak szeretet kell! Hajrá mindenki.
Húúú, nagyon tetszik a hozzáállásod, hozzám jössz? Tudom biztosítani, hogy otthoni munkám lesz, így a főzés és hasonlók nem csak a te terhed lesznek, aztán ha mindennel megvagyunk napestig kockulunk? Na? Nem? Ok. :D
Komolyra fordítva teljesen egyetértek, amit én most látok ebből az egészből az az, hogy feltűnési viszketegsége van az életképtelen embereknek (mindkét nemnek, ugyanis férfi feministák is vannak, na azok a legszörnyűbbek :D) és nem tudnak már mit kitalálni, minthogy olyan dolgokat követeljenek, amijük már megvan, ehhez semmilyen erőfeszítést nem kell tenniük, és erősnek is képzelik magukat amiért ilyen "fontos cél érdekében küzdenek"... annyira azért nem bánom, hogy léteznek, legalább miattuk létrejöttek a feminist cringe videók :D
18/F
3
A férfi sportcsapatok pl CS:GO-ban nagyobb sikereket érnek el, mint a női csapatok, ezért van több pénzük.
Lol-t és társaikat nem vágom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!