Nektek van/volt részetek "bullyingban"? Ez egy anonim oldal, így mesélnétek?
Mielőtt nekem ugrotok, a bullying és a mezei piszkálódás között óriási a különbség. Aki nem tudja hogy miről van szó és valami modern túlérzékeny hülyeségnek tartja, az ne szóljon hozzá!
Ki volt az agresszor? (Osztálytárs, munkatárs, családtag?)
Mivel bántott? (Fizikailag bántott, zsarolás, lekicsinylés, körbevettek és nem engedtek elmenni, stb...)
Volt hogy kiálltál magadért vagy egyedül vagy többen? Mi történt?
Azóta mi van a bullyval?
Amikor te kiszolgáltatott helyzetben vagy, mert valaki aki nagyobb nálad / többen vannak nálad / magasabb beosztásban van nálad rádszáll, csicskáztat, bántalmaz, zsarol, megaláz, stb...
A másik feltétel (az egyik ugye a kiszolgáltatottság) hogy ez rendszeresen ismétlődő dolog, nem csak egyszeri alkalom.
Teljesen tipikis helyzet: Amikor egy iskolás gyerek gyomorgörccsel kel, mert tudja, hogy a nagyok ma is megverik és elveszik a zsebpénzét.
1. Egy osztálytárs.
2. Rendszeresen sértegetett, beszólogatott, mert szerinte túl okos voltam.
3. Igen, egyszer a sarkamra álltam, és megütöttem. Utána leállt, békén hagyott.
4. Fogalmam sincs, talán még azóta is a kilencediket járja. :D
17/L
Tanár
Mivel lassabb voltam, mint a többség és elvarázsolt, könnyebb volt rajtam példát statuálni, mint a rosszabb kölykökön.
Pl. óra után bezárt az osztályterembe, direkt. Több óra után szabadultam, szüleim nem tudták hol vagyok. Hozzám vágta a cipőjét, mert hamisan énekeltem.
Beszólogatott, megalázott. Énektanár volt. Legszívesebben leírnám a nevét...
Gimnáziumban skinhead-ek. Erről inkább nem, annyi, hogy a végén a folyosóra sem akartam kimenni.
Senki nem tett semmit, próbáltam velük szót érteni, nem ment.
Nem tudom mi van velük, nem is akarom.
Ja, általánosban cigányok nekem is megvoltak. Jól leírta sotoro...kb. ez.
Vicces, cigányok, aztán skinheadek. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!