Van olyan ember, aki szereti, ha magázzák?
30 vagyok, de mindig fiatalabbnak néztem ki. El szokták kérni a személyimet, a húgomat a nővéremnek nézik, mindenki letegez, amit szívesen veszek.
De múltkor jöttek emberek tárgyalni a főnökömhöz, és ahogy mentek kifele, elmentek az irodám előtt, a pasi megállt, nézett, aztán benyögött egy sziát. Ez valahogy furcsa volt.
Van, aki szereti, ha magázzák, őket hívják sznoboknak. Amúgy engem 37 éves férfiként kölcsönös alapon sem a tegezés, sem a magázás nem zavar, viszont az egyoldalú tegezés (amikor az idősebb tegezi a fiatalabbat, de a fiatalabb nem tegezheti vissza az idősebbet) mindig nagyon zavart.
De tegeződni én is sokkal jobban szeretek, mint magázódni, mert természetesebb. A magázás eléggé erőltetett, mesterséges társalgási mód, szerintem még a 21. században eltűnik a magyar nyelvből.
Nálam fiatalabbakat én csak tegezni tudok, nekik természetesen én is megengedem, hogy tegezzenek.
Svájcban élek, alap a magázódás.
Otthon már egyenesen furcsa, ha random emberek letegeznek - nem is szeretem. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!