Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Van olyan ember, aki szereti,...

Ka.ka.o kérdése:

Van olyan ember, aki szereti, ha magázzák?

Figyelt kérdés
Mostanában sorra mondják nálam idősebb ismerőseim, hogy ne magázzam őket, hanem tegezzem :D

2017. szept. 29. 18:49
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%
10: Engem még 35 évesen is van, hogy letegeznek ügyintézéskor. Állítólag fiatalabbnak látszom. Viszont engem egyáltalán nem zavar. Sőt! Én ezt pozitívnak élem meg, mert ilyenkor, úgy vettem észre, kedvesebbek és segítőkészebbek is velem, mint általában. Nekem a tegezés a kedvesség jele, nem a lenézés vagy a tisztelet hiánya.
2017. szept. 30. 10:38
 12/15 anonim ***** válasza:

30 vagyok, de mindig fiatalabbnak néztem ki. El szokták kérni a személyimet, a húgomat a nővéremnek nézik, mindenki letegez, amit szívesen veszek.

De múltkor jöttek emberek tárgyalni a főnökömhöz, és ahogy mentek kifele, elmentek az irodám előtt, a pasi megállt, nézett, aztán benyögött egy sziát. Ez valahogy furcsa volt.

2017. szept. 30. 12:29
 13/15 Gombos Zsolt(Jeti) ***** válasza:
90%
Ha valaki letegez engem,mindegy,hogy mennyi idős,visszategezem... Egyébként a nálam fiatalabbaktól "elvárom",hogy tegezzenek...(s erre fel is hívom a figyelmüket...)
2017. okt. 1. 20:40
 14/15 anonim ***** válasza:
87%

Van, aki szereti, ha magázzák, őket hívják sznoboknak. Amúgy engem 37 éves férfiként kölcsönös alapon sem a tegezés, sem a magázás nem zavar, viszont az egyoldalú tegezés (amikor az idősebb tegezi a fiatalabbat, de a fiatalabb nem tegezheti vissza az idősebbet) mindig nagyon zavart.

De tegeződni én is sokkal jobban szeretek, mint magázódni, mert természetesebb. A magázás eléggé erőltetett, mesterséges társalgási mód, szerintem még a 21. században eltűnik a magyar nyelvből.

Nálam fiatalabbakat én csak tegezni tudok, nekik természetesen én is megengedem, hogy tegezzenek.

2017. okt. 2. 21:34
 15/15 anonim ***** válasza:

Svájcban élek, alap a magázódás.

Otthon már egyenesen furcsa, ha random emberek letegeznek - nem is szeretem. :D

2017. okt. 4. 11:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!