Tényleg Miskolc a "roma főváros"magyarországon? Milyen ott az élet?
Az a baj, hogy minden ilyen felmérés megyei szintű, konkrétan a városról csak 2011ből találtam:
Eszerint a lakosság 9%-a roma (ez a felmérést végző szerinti, tehát hitelesebb, mint a népszámlálás szerinti, mert az önbevallás alapján megy és én is ismerek pár olyan dolgozó, adófizető, középosztálybeli romát, aki foggal-körömmel tagadja, hogy roma lenne). Tekintve, hogy az ország lakosságában 8-10%-ra becsülik az arányukat, ez teljesen átlagosnak tekinthető.
A falvak már más ügy, a munkalehetőségek hiánya miatt ott tényleg kb. a segélyért szaporodás az egyetlen életmód, ezért lenne jó ötlet, amit valaki egyszer felvetett, hogy azért kellene segélyt osztani, ha nem szül valaki, nem azért, ha szül.
Egyébként meg nem kell egy kalap alá venni minden romát, sok tisztességes, becsületes emberrel találkoztam közülük, szóval amit a kérdés inszinuál, az enyhén szólva problémás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!