Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Tényleg Miskolc a "roma...

Tényleg Miskolc a "roma főváros"magyarországon? Milyen ott az élet?

Figyelt kérdés

2017. aug. 25. 09:45
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
Hát én kapásból kimentem a buszmegállóba,az emberek fele roma volt,ugyanez volt gyöngyösön,ismerődöm ott lakik,de ha ez még nem lenne elég,statisztikailag Miskolcon és az észak magyarországi megyékben van a legtöbb.
2017. aug. 27. 11:48
 12/14 anonim ***** válasza:
63%
Melyik buszmegállóba mentél ki,talán ami Lyukóhoz a legközelebbi? Mert a belvárosban lakom,itt van előttem egy buszmegálló,elég sokat nézelődöm,de nem látom,hogy olyan rengeteg roma lenne! Beteg agyakba ez berögződött a tévhit miatt,hogy itt szinte csak romák élnek és hú mekkora koszfészek! Ezen már csak nevetek! :D
2017. aug. 27. 12:56
 13/14 A kérdező kommentje:
Egy szóval nem mondtam hogy a város maga ne lenne szép vagy értékes,a parlament is gyönyörű,csak amiatt rossz akik benne vannak:)
2017. aug. 27. 13:51
 14/14 anonim ***** válasza:
43%

Az a baj, hogy minden ilyen felmérés megyei szintű, konkrétan a városról csak 2011ből találtam:

[link]

Eszerint a lakosság 9%-a roma (ez a felmérést végző szerinti, tehát hitelesebb, mint a népszámlálás szerinti, mert az önbevallás alapján megy és én is ismerek pár olyan dolgozó, adófizető, középosztálybeli romát, aki foggal-körömmel tagadja, hogy roma lenne). Tekintve, hogy az ország lakosságában 8-10%-ra becsülik az arányukat, ez teljesen átlagosnak tekinthető.

A falvak már más ügy, a munkalehetőségek hiánya miatt ott tényleg kb. a segélyért szaporodás az egyetlen életmód, ezért lenne jó ötlet, amit valaki egyszer felvetett, hogy azért kellene segélyt osztani, ha nem szül valaki, nem azért, ha szül.

Egyébként meg nem kell egy kalap alá venni minden romát, sok tisztességes, becsületes emberrel találkoztam közülük, szóval amit a kérdés inszinuál, az enyhén szólva problémás.

2017. aug. 27. 16:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!