Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Manapság a 20-21 év körüli...

Manapság a 20-21 év körüli lányoknak divad hogy sziával köszönnek a náluk 4-6 évvel idősebb másik neműnek?

Figyelt kérdés
2017. máj. 22. 20:41
1 2 3 4 5
 21/47 pptomi ***** válasza:

A gondolatmeneted egy részével én is hasonulok, mégpedig a viszony szinttel. Én csak a szűk családomnak köszönök sziával, ez a bizalmas szint. A tágabb családnak és barátoknak szevasz, a heló pedig azoknak akik nekem köszönnek akár sziával, akár helóval. Ilyenkor ha sziával köszönnek, akkor is helóval válaszolok, mert nem bizalmaskodok idegenekkel, hiába ezt megteszik a sziával. Többnyire idegen nők sziáznak, férfiak helóznak, vagy magáznak.

Ez a viszonyszint elgondolás csak egy egyéni jellemző valószínűleg. Mások vagy nem tesznek különbséget a két köszönésnél, vagy berögzült szokás. Erre példa az idegen nők sziázása, amit én bizalmasnak gondolok, viszont ők nem. Ezt saját magamnak kezelendően mindig helóval válaszolok.

Na, ez jó zagyva lett.

2017. máj. 25. 22:58
 22/47 anonim ***** válasza:
sok volt a kábszi?:D
2017. máj. 26. 09:29
 23/47 anonim ***** válasza:
Érdekes, én pont másképp érzem, az én fülemet pont a hello üti meg. A sziához szoktam hozzá, és egy fél pillanatra mindig meglepődök, mikor helloval köszönnek, mert az én mércémmel annak van kicsit udvaratlanabb csengése. De sok múlik a hangsúlyon.
2017. máj. 28. 11:08
 24/47 anonim ***** válasza:
54%
Aki azt mondja, hogy a hello idegen eredetü szó, attól kérdezném hogy a szia az nem hasonlít az angol "see ya" azaz szí ja --->szia szóra? :D
2017. júl. 8. 13:40
 25/47 anonim ***** válasza:
Attól még mert hasonlít a see ya meg a szia nem jelenthető ki egyértelműen, hogy abból keletkezett. A legtöbb nyelvész a szervusz szóból származtatja, ez az elfogadott álláspont, de vannak akik a see ya mellett érvelnek, biztosra egyiket se lehet tudni.
2017. júl. 8. 14:37
 26/47 anonim ***** válasza:
igen, a szervusz is egy lehetőség, ezen kár is vitázni, mert csak találgatás az egész, legtöbbször belemagyarázás. én a see ya-t gondolom, te mást. tökmind1, a lényeg az, hogy ugyanúgy idegenből jött.
2017. júl. 8. 14:41
 27/47 A kérdező kommentje:

"Érdekes, én pont másképp érzem, az én fülemet pont a hello üti meg. A sziához szoktam hozzá, és egy fél pillanatra mindig meglepődök, mikor helloval köszönnek, mert az én mércémmel annak van kicsit udvaratlanabb csengése. De sok múlik a hangsúlyon."

Mért a heló az szerinted méltatlan vagy sértő?

2017. júl. 10. 13:21
 28/47 anonim ***** válasza:
a kettő ugyanaz. én a hello-t nem szoktam használni, csak a szia-t de igazából semmi különbség. a szia kedvesebben hangzik szerintem, de egyik sem sértő.
2017. júl. 10. 14:34
 29/47 A kérdező kommentje:
Szerintem igen is a sziát sokkal könnyebb lekezelésneknek vagy méltatlankodásnak értelmezni ha nem egy két évvel fiatalabbak vagy nem egyen rangú felek mondják. És az azonos korú fiúk nem így köszönnek szóval szerintem ez egy beképzeltség a lányok részéről.
2017. júl. 12. 16:29
 30/47 anonim ***** válasza:
81%
hát te hülye vagy..
2017. júl. 12. 19:07
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!