Manapság a 20-21 év körüli lányoknak divad hogy sziával köszönnek a náluk 4-6 évvel idősebb másik neműnek?
A gondolatmeneted egy részével én is hasonulok, mégpedig a viszony szinttel. Én csak a szűk családomnak köszönök sziával, ez a bizalmas szint. A tágabb családnak és barátoknak szevasz, a heló pedig azoknak akik nekem köszönnek akár sziával, akár helóval. Ilyenkor ha sziával köszönnek, akkor is helóval válaszolok, mert nem bizalmaskodok idegenekkel, hiába ezt megteszik a sziával. Többnyire idegen nők sziáznak, férfiak helóznak, vagy magáznak.
Ez a viszonyszint elgondolás csak egy egyéni jellemző valószínűleg. Mások vagy nem tesznek különbséget a két köszönésnél, vagy berögzült szokás. Erre példa az idegen nők sziázása, amit én bizalmasnak gondolok, viszont ők nem. Ezt saját magamnak kezelendően mindig helóval válaszolok.
Na, ez jó zagyva lett.
"Érdekes, én pont másképp érzem, az én fülemet pont a hello üti meg. A sziához szoktam hozzá, és egy fél pillanatra mindig meglepődök, mikor helloval köszönnek, mert az én mércémmel annak van kicsit udvaratlanabb csengése. De sok múlik a hangsúlyon."
Mért a heló az szerinted méltatlan vagy sértő?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!