Manapság a 20-21 év körüli lányoknak divad hogy sziával köszönnek a náluk 4-6 évvel idősebb másik neműnek?
Miért érzem azt hogy van? Miért közvetlenebb a szia mint a helló?
Tegyük fel abban a helyzetben köszön így hogy nem ismeritek egymást és a lány a fiatalabb és amikor be jön az ajtón ő köszön előbb. Ha pl magázódna furcsa lenne mert nem vagy sokkal idősebb nála nagyjából egy korosztály vagytok. Így marad a szia meg a helló.
Úgy tudom e kettő között kúltúrális külömbségek vannak. A sziát gyerekeknek szokták mondani a szülők. A helló pedig a szia felnőttebb változata. Mikor ismerősök vagytok olyankor könnyebben sziázzátok le egymást ki fejezve ezzel az ismertséget meg a laza viszonyt.(feltételezem nem köszönsz sziával valakinek akit nem kedvelsz de abban az eseben sem ha a töri tanárod) A kettő közti külömbség tehát nem tartalmi jelentésbeli hanem a viszonyszintben keresendő. A szerep osztás elvét követi.
Amikor sziával köszön valaki szülői én álapotba van és a gyermeknek szól. Amikor helóval köszönsz egyenrangú társként tekintel a másikra tehát a helló udvariasabb.
Na most az előbb általam le írt helyzetben ti nem éreztek fúrcsának egy sziát?
"kúltúrális külömbségek"
Ne haragudj, de Neked nagyon súlyos komplexusod van...
"Ne haragudj, de Neked nagyon súlyos komplexusod van..."
Jól van tegyél rendet a fejekben kedves válaszoló!
Ha már rá szántad magad egy hozzá szólásra:
Próbáld meg kerülni az oltást meg a demagóg csalárd érvelést!
Persze lehet hogy valamit ki emeltél amit el irtam de azzal még nem jelezted vissza hogy értel e valamit a szöveg egészéből és hogy szerinted mi a helyzet ebben a kérdésben!
"másik neműnek".. :')
Azigen :)
"Azt meg végképp nem értem, hogy miért csinálsz ebből ilyen nagy ügyet"
Aszt hiszem a Nagyügyet te látod bele.. érdeklődöm és valóban fúrcsának találom nem tapasztaltam régebben. Felfigyeltem ere a 15 éves tini lányok körében is. Amit le írtam elméleti meg közelítés és ezért érdeklődöm hogy van ez most a gykorlatban hisz folyton valami trendet követünk. Azt hittem ez menő most a fiataloknál. Vagy lehet régóta menő csak idősödöm vagy mi? :O
Én 39 éves vagyok, de a 20-30-as korosztály simán sziát, vagy helót köszön nekem. Elég hülyén venné ki magát, ha én magázódva viszonoznám:)
Inkább a férfiak hajlamosak magázódni, a nők bizalmasabbak, legalábbis ez az én észrevételem.
Az ismerőseimnek én általában szevasszal köszönök, régebben még ez volt a módi:)
Egyéb iránt pedig a helyzet határozza meg a köszönést, mennyire akarunk távolságot tartani, vagy hivatalos hangot megütni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!