Hogyan kellene reagálni, ha letarhálnak?
Ha odajött hozzám egy egyértelműen cigány srác és azt mondta, hogy buszra kellene neki egy kis pénz. Sejtettem, hogy nem buszra lesz az, de bebizonyítani sem tudtam volna az ellenkezőjét, és el bírok képzelni olyan helyzetet, amelyben tényleg nincs pénze buszra. Elővettem a pénztárcámat, adtam neki egy százast, erre közelebb jött és azt mondta, még egy ötvenest adjak már azért, és bele is nézett a tárcámba. Adtam neki pár húszast, és utána már azt mondta, hogy az én szüleim úgyis adnak majd nekem, de az övéi nem. Aztán a pár méterre álló haverja mondta neki, hogy menjünk már, és utána leléptek.
Szívem szerint egy forintot nem adtam volna neki, mert nagyon gyanús volt, de közben azt sem bírtam volna mondani, hogy hazudik, mert nem tudhatom. Mégis úgy érzem magam, hogy kiraboltak, én pedig még segítettem is ebben. El akartam volna menni inkább, de féltem, mi van ha utánam jönnek, mivel nem bírom magam megvédeni. Mi a helyes ilyenkor??
És ha nálad van a tárcád, akkor mi van? Fogd már fel, hogy nem tartozol egy ingyenélő vadidegennek elszámolással! Amúgy lehet irattárca is, amiben csak a papírjaid vannak, vagy lehet a pénztárcád nálad úgy, hogy nincs nálad készpénz, a bankkártyádat pin kóddal meg gondolom csak nem adnád oda...
De kezdem úgy érezni, bármit mondunk, nem használ. Kérdező, olyannak tűnsz, akinél ha csak egy 20 ezres van épp kéznél, akkor inkább odaadja azt, minthogy azt mondja, hogy bocs, de nincs nálam / nem tudok adni.
"Nem hordok magamnál készpénzt".
Az esetek 95%-ban ez igaz is, de ha nem lenne az, akkor mi van? Nem tartozol senkinek semmilyen magyarázattal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!