Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Mit lehet reagálni ha beszol...

Mit lehet reagálni ha beszol a főnök?

Figyelt kérdés

Pl

Kint volt a központi helyen levö asztalon gyogyszertári cucc, erre beszol a főnök, az nem a tied, hanem a kutyáé..

Vagy önálloan folyamatában dolgozol, nem kértél segitséget, erre odajön ezen gunyolodni, hogy jaaj fejlődőképes vagy, meg milyen önállóó ó..

Vagy a magánéletedrol faggat pl tervezed e férjhez menni vagy ha épp futárt vársz megkérdezi neked jo pasi e meg "féltékenykedik"egy ffi kollegára, nem beszélgethettek, stb

Holott boldog családos ember a főnök.

Meg nem hallgat végig hogy már rég tudsz mindent, és sorolnád mit hogy, hanem megcáfol, meg dehogy tudod és neki áll ujbol magyarázni ugyanazt...közben a hiba totál más területen van, de nem hallgat meg..

Szerintem nem egy intelligens ember...de mégis mit lehet tenni?

2016. aug. 4. 21:47
 1/9 anonim ***** válasza:

Semmit. Sajnos.

Lehet rajta agyalni, mint ahogy most is teszed, aztán mikor kiagyaltad megvalósítod, de ez az ember ettől egy fikarcnyit sem fog változni.

Hogy te hogyan reagálsz, függ a személyiségedtől, temperamentumodtól is.

Én személy szerint nagyon nyugodt és csöndes nő vagyok, sokáig tűrök, de van az a szint amikor elég. Ilyenkor simán visszaszólok és mindenki meglepődik.

Viszont ha visszaszólsz is, attól ő nem fog változni, bocs hogy ennyire negatív vagyok.

De semmiképpen se hagyd. Fel is mondhatsz akár, ha megtehedet, vagy kezdj minél hamarabb más munkát keresni.

2016. aug. 4. 22:04
 2/9 anonim ***** válasza:
24%

A legjobban teszed, ha nem csinálsz semmit. Ez még nem is komoly beszólás, teljesen elviselhető. Biztos számít, hogy nő vagy, de te nem tudod, hogy egyes férfi kollégák mit művelnek egymással. Szó szerint elküldik egymást a .... ... ...-ba, és kb minden pont helyére képzeld egy csúnya szót. Mindezt "poénból", bár mindenki tudja, hogy nem poén, hanem kőkemény beszólás a semmiért, de sajnos ez van. Pedig ezt még nem is feltétlenül a főnök csinálja, közönséges beosztottak is sok helyen ilyenek egymással. Aki meg nem ilyen, azzal mindenki ilyen. Nem értem az okát, de azt ajánlom hogy aki szemét veled, azzal lehetsz szemét. Aki meg nem az, azzal ne legyél az.

Egy munkahelyen nem azért fizetnek, hogy beszélgess, hanem hogy dolgozz. Akinek azért vagy rossz a szemében, mert keveset beszélsz, az úgy látszik nem fogta fel, hogy közben felnőtt, és már nem az iskolában van, ahol a legnagyobb gond, hogy 10-ből egy ember nem megy oda hozzá beszélgetni. Mindenkinek vannak magánügyei, aki nem akar fölöslegesen beszélni, hát ne tegye, engem biztosan nem fog ilyesmi zavarni, és ezért tuti nem fogok senkinek sem beszólni.

2016. aug. 5. 01:04
 3/9 anonim ***** válasza:

Egy dolog van, de gondolom nehéz lenne neked.

Ez akkor működik ha vannak érzelmei a főnöködnek.

Amikor lecsesz mutass szomorúságot, megalázkodó viselkedést, pl. - sajnálom, én próbálom a legjobbat kihozni magamból...

Ettől valószínűleg bűntudata lesz és leáll, de persze nem mindenki képes erre mert sokan rinyálnak hogy úú a büszkeségem..

2016. aug. 5. 01:44
 4/9 anonim ***** válasza:
Igen, ha meghunyászkodsz és elsírod magad, akkor a főnök biztosan elkezd ölelgetni meg vigasztalni, és sűrű bocsánatkérések közepette megígéri, soha többé nem fog csúnyán nézni rád... Persze, nagyon valószínű.
2016. aug. 5. 08:54
 5/9 A kérdező kommentje:
Alázkodós modszert már bevetettem, megjobban rámszállt és jobban bepörgette magát a fölényeskedésbe...
2016. aug. 5. 14:44
 6/9 anonim ***** válasza:

Szia!

Ajánlom az asszertív viselkedésre való rákeresést!

Ilyen emberrel (főnökkel) szemben az ÉN üzenetek hatásosak. Az asszertív kommunikáció nagyon nehéz, mert sok türelmet és időt igényel. De ilyen esetekben nem felesleges befektetés. Mindemellett vigyázni kell vele, mert néha nem éri meg, amit mondani szeretnék a főnöknek.

Mielőtt szólok neki, végig gondolom : fontos? / indokolt? / konstruktív? / érdemes? Ha mindhárom kérdésre igen a válasz, találom neki.

A magánéleti dolgokról én kiállnék magamért. Lehet elsőre nem az asszertív megoldást választanám, amikor megkérdezi, jó pasi-e a futár, hanem: "nem hiszem, hogy a futár a pasikra bukik, de ha kell, megadom a számát."

Ez egy agresszív, viccelődő válasz. Ha érti a viccet, venni fogja, ám a beosztottjai előtt lehomokosozni lehet nem a legjobb ötlet.

Asszertív az lenne, hogy félre hívom, négyszemközt megmondom neki: azt hallom, hogy szexuális célzásokkal terelget engem. A futár, a házassági kérdések. Nekem ez zavaró, kínosan érzem magam ettől, rosszul esik. Megkérem, hogy továbbiakban ebben a témában ne viccelődjön velem, ne emlegesse ezt a témát!

Utolsó kérdés részhez az aktív meghallgatást tudom ajánlani neked is, neki is.

Az aktív meghallgatás arról szól, hogy a másik tudtára adom, hogy megértettem, mit mondott. Ezt lehet összefoglalással, vagy átfogalmazással is tudtára adni, hogy lássa, te érted, amit ő mond. És nem emiatt mondasz mást, hanem szakmailag mást tudsz Ajánlani az adott szituban.

Fontos, hogy te Ajánlod és nem utasítod, nem ellentmondasz.

Pl: van egy ötletem -vs- Van egy másik lehetőség is

Nem könnyű. Főleg olyannal szemben, aki ilyen érzelmeket vált ki. De ez egy fajta lehetőség.

2016. aug. 6. 10:17
 7/9 anonim ***** válasza:
Magánéletedről nem faggathat szerintem,nézz utána munka törvénykönyvében.
2016. aug. 7. 21:44
 8/9 A kérdező kommentje:

Szabadság után azt kérdezte alakult e valami kapcsolatom..

Szerintem hiába érvelnék a törvénykönyvvel, azt hiszi ártatlan kérdések, meg a törvény se véd ilyenekben szerintem.

2016. aug. 7. 22:17
 9/9 anonim ***** válasza:

Feltételezés.

Www.egyenlobanasmod.hu/tanulmanyok/hu/nok_Mo.pdf

2016. aug. 9. 12:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!