Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Miért elfogadottabb a társadal...

Miért elfogadottabb a társadalomban az ócsárolás, mint a tettlegesség?

Figyelt kérdés

Úgyértem hogyha valaki megjegyzést tesz a másikra,szidja az anyukáját,koholmányokat mond róla az miért elfogadottab mint aki ezért behúz egyet a másiknak.

Szerintem sokkal gerinctelenebb dolog becsmérelni a másikat,mint tettlegesen fellépni ez ellen. De valamiért a másik gyalázása mégis elfogadottabb mint a tettlegesség. Miért?

2017. márc. 19. 07:05
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Hát ez már csak ilyen :D A tettlegesség alatt hirtelen másra gondoltam egyébként, az is elfogadottabbnak tűnik a mai világban, pl. csomóan sírnak, hogy milyen jó a másiknak, hogy pénzesebb, de azt nem veszik észre, hogy azért a másik mennyit küzdött az életben, ők meg nem tesznek semmit.

Egyébként gondolom amiatt nem annyira elfogadott, mert így kárt tehetsz a másikban, de ha azt mondod neki, hogy a "jó édes anyádat", attól fizikailag nem lesz semmi baja, és a szidónak is biztonságosabb, mert igazából nem is bizonyítható .

2017. márc. 19. 07:32
 2/4 anonim ***** válasza:
91%
Mert fizikai kárt teszel a másikba. Én nagyon utálom az agresszív embereket, szórakozó helyre is ritkán járok mert mindig van 1-2 idióta akik szétszedik a berendezést. Primitív megoldásnak tartom a tettlegességet. Meg ott van az is hogy akár jogi következményei is lehetnek, nem tudod hogy milyen személyiséggel rendelkezik a másik,lehet hogy gyors tárcsázón van az ügyvédje.
2017. márc. 19. 08:02
 3/4 Fatal_3rror_ ***** válasza:
100%

Ahogy írják, a tettlegesség veszélyes lehet mindkét fél számára.

Egyrészt azzal hogy ütsz, törvényt sértesz, még kisebb sérülésnél is feljelenthetnek. Másrészt a másik visszaüthet akkor neked lesz bajod.

De elég csak egy rossz esés, eltörik a nyaka, beveri a fejét és onnantól te megöltél egy embert.

2017. márc. 19. 09:58
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon jó kérdés.

Több olyan családi hátteret ismerek, amikor egy agresszív, de "csak" verbálisan bántalmazó szülő nevelte a gyerekét.

Hatalmas hátrányból indul az életben, megkockáztatom, ha helyette pofonokat kapott volna, többet ért volna el.

Valószínű azért, mert nem pszichológusok, szociológusok írják az alkotmányt.

Pontosan ugyanolyan agresszív, ha nem jobban, aki szóban bántja a másikat, mint aki fizikailag.

Előbbinél még különös "erény", hogy gyáva, és sunyi is.

2017. márc. 19. 10:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!