Miért baj, ha kihasználnak, ha másoknak ez jó?
Szerintem nem feltétlenül jó kérdés, hogy ő megtenné-e érted ugyan azt. Nem csak a jó és kedves emberekkel lehet kedvesnek lenni, mert úgy nem sokra menne az emberiség.
Viszont vannak más kérdések. Pl. hogy az alatt az idő alatt, amíg megcsinálom amit kér, nem tudnék-e hasznosabbat tenni az emberiségnek vagy egy számomra fontosabb embernek? Mennyi idegeskedést, terhet jelent számomra? Nem veszélyes-e túlságosan a kérése? Akár anyagilag, megbízhatok-e benne, ha mondjuk pénzt kér...
Etikus-e segítenem neki? (Vagy ingyen megírom a házi feladatát?)
De valamilyen szinten azért a saját boldogságod is kell nézni. Pl. nem mondanék le egy randit egy helyes lánnyal, csak azért hogy valakinek segítsek valami hülyeségben, akit alig ismerek. Viszont ha a legjobb barátomnak van rám nagy szüksége, akkor már igen...
Vannak, akiknek esélyük sincs viszonozni a segítséget, de ha tudnák, megtennék. Ilyen a téren az a hajléktalan, akitől annyi telik, hogy a lehető leghálásabban megköszöni a kenyeret, amit adsz neki.
Akikről te írsz, azok nem ez a kategória. Lehet, hogy jó érzést okoz viszonzatlanul segítened őket, de egyúttal azt is jelenti, hogy a saját léted önjogon semmire se tartod. Ez a méltatlan, egyenlőtlen, kiszolgáltatott kapcsolatok melegágya. Másrészt a szeretetedre valóban méltó emberek is súlyos kárát láthatják, ha élősködőknek csicskulsz ahelyett, hogy kiállnál magadért.
jaja
Jó dolog a segítés, de azért öngyilkos hősnek nem éri meg...
Olyan hülye vagy s naiv.
Legyél a szolgám!
De nem értem az ilyen embereket, akik elhiszik azt, hogy csak segítik a másikat miközbe teljesen kihasználják őket.
Nekem már suliba se tetszett anno, ha kellett valakinek valami csak akkor tolta oda a pofáját. Mindet elküldtem a francba, aki olyan volt.
Magamért élek s csak azokhoz vagyok normális, akik megérdemlik.
Sehol sem jók az egyoldalú dolgok. Legyen szó tiszteletről, törődésről, szerelemről/párkapcsolatról, barátságról stb. Ezek normális esetben 2 féltől függő dolgok.
Ne legyél szánalomra se méltó ember, akit csak felkeresgélnek, hogy pl kisírják a válladon magukat...szánalamas mindkét oldalról az ilyen.
24-N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!