Hogy változzak? Mindenkiről azt hiszem, hogy bajban van, segiteni akarok kéretlenül is, és ezért könnyen kihasználnak?
A probléma onnan ered, hogy apukám kiskoromban öngyilkos lett, és sokáig magamat okoltam. Talán a tudatalattiban még most is. De el tudtam most már engedni aput.
Csak hogy bárkivel lépek kapcsolatba (rokon, barát, férfi, kolléga), azon segiteni szeretnék. Mintha már a bemutatkozástól fogva azt fürkészném, hogy milyen formában menthetném meg az adott személyt. És persze mindenki átver, az én hibámból.
Nem tudom, hogy mit tegyek. Pszichológus nem vált be.
Tudtok tanácsot adni, kérlek?
25 L
"Pszichológus nem vált be."
Akkor most egy igazihoz is nézz be. :))
Tudatos önnevelés aaaaaaaaaaaaaaaaaaannyira alap... pszichológia erre épül... Tudat és tudatalatti. Ez 1. mondat ha valaki pszichológiát akar tanulni. Tudatos gondolkodást elfelejtette említeni pszichológusi papírral rendelkező takarító, akivel beszéltél.
Hát először is segíteni akkor kell, amikor kell. Szerintem tartsd ezt szem előtt.
Meg csak annak tedd aki megérdemli, egyébbként meg nem kötelességed ez neked.
Hm? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!